Sipovo: Pod Medićevim automobilom eksplodirala bomba

Sipovo: Pod Medićevim automobilom eksplodirala bomba
Share

Srpska demokratska stranka zahtijeva od Tužilaštva RS-a da hitno rasvijetli teroristički akt u Šipovu čija je meta bio funkcioner SDS-a Stevan Medić. Pod Medićevim automobilom eksplodirala je bomba, kako izvještavaju regionalni mediji.

– Moralna odgovornost za ovaj gnusni čin, koji se srećom završio bez tragičnih posljedica, leži na vladajućoj partiji i njenoj TV Bastilji – RTRS koji svojom prljavom kampanjom linča, svakodnevnim huškanjem javnosti i lažima, od funkcionera SDS-a prave mete. Matrica prema kojoj se putem režimskog Javnog servisa RTRS, funkcioneri SDS-a razapinju i diskredituju raznim lažima, a onda se nađe neko ko povuće oroz, viđena je u slučaju svirepog ubistva pokojnog potpredsjednika SDS-a Branislava Garića. Nažalost, takva matrica je u posljednje dvije godine dobila svoj pun zamah. Govor mržnje, linč neistinama i najogavnijim lažima, prišivanje prljave i umobolne etikete “izdajnici”, što se često može čuti i iz usta lidera SNSD-a, kao i kroz papagajsko ponavljanje njegove partijske televizije RTRS-a, doveli su do toga da funkcioneri SDS-a nose mete na leđima i pitanje je dana kada će se desiti neka veća tragedija – saopćeno je iz SDS-a.

SDS je poručio šefu SNSD-a da nasilje i etiketiranje “ne samo da nisu odlike demokratskih društava i izraz moći, nego upravo suprotno, odraz su totalitarizma i nemoći, i uvijek su se kao bumerang vraćali onima koji su ih sijali”.