Boris Tadić za N1: Na vlasti u Beogradu i Prištini ekstremisti iz 90-ih

Boris Tadić za N1: Na vlasti u Beogradu i Prištini ekstremisti iz 90-ih
Share

Tadić je pozvao sve da se suzdrže od ocijena ko je kriv za ubistvo Olivera, dok se ne završi istraga, a aktuelnu vlasti da se “uzdrže od širenja agresije u srpskom javnom i političkom prostoru”. “Već duže vremena govorim da je Srbija kriminalizovana zemlja, agresivnost koja se svakog dana ubrizgava u naš prostor, samo se čeka trenutak kada će da se krene sa zverskim ubistvima”, rekao je Tadić.

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je danas da se Srbija političkim ubistvima vraća u 90-te godine i dodao da je ubistvo Olivera Ivanovića “teroristički akt”.

“Oliver je u vreme mog mandata bio naš sekretar za Kosovo i Metohiju, bio je moj saborac i prijatelj i jedan od najvećih boraca protiv i srpskog i albanskog ekstremizma. On se borio za pomirenje srpskog i albanskog naroda “, kazao je Tadić na početku konferencije za novinare.

On je dodao da je Oliver bio jedan od “najhrabrijih, najodlučnijih ljudi koje je srpska politika ikada imala na Kosovu i Metohiji”.

Tadić je kazao da Srbija mora poslije ubistva da se “konsoliduje i svi koji žele mir, demokratiju i bezbednost moraju da se ujedine”.

“Dovoljno smo tragedija imali u prošlosti. Danas na vlasti i u Prištini i u Beogradu imamo ekstremiste 90-ih godina “, ocijenio je Tadić.

On je izrazio saučešće porodici Olivera Ivanovića koji je danas ubijen u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice.