Vijesti

FMUP: Nikšićevi navodi o prisluškivanju su neutemeljeni i tendenciozni

Share
Povodom javnog istupanja zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Nermina Nikšića, u okviru kojeg je iznio tvrdnje da se u Federalnoj upravi policije vrši nezakonito prisluškivanje telefonskih brojeva, kao i druge neutemeljene ocjene u vezi sa istim, Federalna uprava policije obavještava javnost da su svi navodi gosp. Nermina Nikšića neutemeljeni, tendenciozni i opetovano provokativno interpretirani.

Jedinica za profesionalne standarde Federalne uprave policije je izvršila određene provjere u cilju utvrđivanja svih činjenica u odnosu na insinuacije pomenutog zastupnika, kojom prilikom je utvrđeno da sve radnje Federalna uprava policije provodi isključivo u skladu sa zakonom i zakonskim procedurama, a na temelju naredbi pravosudnih institucija.

 

Napominjemo da ovo nije prvi put da gosp. Nermin Nikšić iznosi neargumentovane tvrdnje o radu u Federalnoj upravi policije, kako bi diskreditovao kako Federalnu upravu policije, tako i rukovodioca ovog organa. Cilj istog je onemogućavanje kriminalističkih istraga koje provodi ovaj policijski organ u oblasti organiziranog i teškog finansijskog kriminala u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FUP-a.