BiH i regionVijesti

Ministar Mektić o formiranju paravojne formacije u manjem bh. entitetu

Share

Ministar Mektić nije mogao iznositi detalje o formiranju paravojnih formacija, ali će obavijestiti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da obavještajno-sigurnosne službe raspolažu spoznajama da udruženje “Srbska čast” radi na formiranju paravojne formacije u bh. entitetu Republika Srpska.

Ministar Mektić nije mogao iznositi nikakve detalje o formiranju paravojnih formacija, najavljujući kako će detaljni izvještaj biti dostavljen Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

“To je prljavo podmetanje i dosta liči na tu dosadašnju priču, koja se priča u krugu Mektića i Saveza za promjene, jer Republika Srpska ima svoje regularne formacije i nisu joj potrebne nikakve paravojne. Nekome je potrebno da izmisli neku novu priču da bi se oklevetao ili uprljao bilo ko u Republici Srpskoj i mislim da je to cilj ove informacije, koja se sada masovno prenosi uglavnom po medijima i portalima, koji od ranije imaju negativan stav za Republiku Srpsku”, rekao je Stevandić.

Tokom obilježavanja neustavne proslave 9. januara pripadnici udruženja “Srbske časti” također su bili na ulicama Banje Luke.

Izvor: Al Jazeera i agencije