VijestiWorld News

Putin: Moji roditelji su živjeli od plate do plate,a ponekad i pozajmljivali novac

Share

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su, prije 50 godina, njegovi roditelji morali ponekad da pozajmljuju novac od drugih ljudi, ali da su ipak mogli da sebi priušte televizor, na kojem su gledali hokejaške utakmice u kojima je učestvovao sovjetski tim.
On je to izjavio u jubilarnom izdanju TV dnevnika “Vremja”, koji je na Prvom kanalu ruske državne televizije počeo da se emituje na današnji dan prije 50 godina.

– Nismo bili bogati, ali smo imali televizor, kao i naši susjedi. Moji roditelji su živjeli od plate do plate i ponekad su pozajmljivali novac od drugih ljudi, ali su ipak mogli da sebi priušte da kupe televizor – rekao je Putin odgovarajući na pitanje o starim TV emisijama koje još pamti.

Ruski predsjednik je dodao da se članovi njegove porodice nisu često okupljali da gledaju televizor.

– Moja majka je navijala za sovjetski tim i sjećam se da smo to obično zajedno gledali – rekao je Putin.

Također je otkrio i šta mu je na televiziji tada bilo jako upečatljivo. To je za Putina bio let supersoničnog Tupoljevljevog aviona “tu-144”.
– Činilo se da je to nešto fantastično, i zapravo jeste bilo. Ali,tada je to bilo i nešto nezamislivo – objasnio je Putin, a pomenuo je i “izvanredne sportske događaje” i “poznatu seriju utakmica hokeja na ledu 1972” između Sovjetskog Saveza i Kanade.
Vladimir Putin rekao je da, nakon što je postao predsjednik, nije osjetio nelagodnost ispred kamera, mada se uvijek trudio da izbjegne pažnju javnosti. U početku nije volio da razgovara sa novinarima.

– Valjda zbog ranije profesije. Ali, ne može se reći da sam morao suštinski da se promijenim – dodao je on.

Najteže mu je bilo da se navikne na šminku, koja je neizbježna pred svaki nastup ispred kamera.

Putin se ne brine kako će ga istorija zapamtiti.

– Treba samo raditi kako treba – rekao je on.