Vijesti

Vučić i Putin zadovoljni saradnjom

Share

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Rusije Vladimir Putin iskazali su na početku sastanka u Moskvi zadovoljstvo ekonomskom i svakom drugom saradnjom, te najavili da postoji mnogo tema za razgovor.

“Drago mi je da vas pozdravim. Imamo dobre odnose još od vremena kada ste bili premijer i nadam se da će tako biti i ubuduće”, rekao je Putin.

On je naveo da se naredne godine obilježava 130 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, i istakao da se odnosi razvijaju posebno u oblasti privrede, kao i da rastu robna razmjena i direktna ruska ulaganja.

“Imamo o čemu da razgovaramo i drago mi je što ste tu”, naglasio je Putin obraćajući se Vučiću.

Predsjednik Srbije zahvalio je Putinu na podršci koju pruža Srbiji kada je riječ o očuvanju teritorijalne cjelovitosti i integriteta Srbije, javili su beogradski mediji.

“Zahvalan sam na svemu što ste učinili. Srbi cene i uvek će biti zahvalni za podršku i pomoć koju nam pružate”, rekao je Vučić Putinu na ruskom jeziku.

On je naveo da se ekonomska saradnja stalno unapređuje, kao i politički odnosi.

Vučić je čestitao Putinu na kandidaturi za novi predsjednički mandat, izrazio uvjerenje da će buduća saradnja biti na višem nivou, te zahvalio na gostoprimstvu.

Uoči susreta, Vučić, koji boravi u trodnevnoj posjeti Rusiji, rekao je da će sa Putinom razgovarati o daljem razvoju odnosa dvije zemlje, prije svega ekonomskih i trgovinskih.

Biće razgovarano o vojno-tehničkoj saradnji i energetici, te potpisano više sporazuma, a jedna od tema biće Rusko-srpski humanitarni centar.

(Tanjug)