ZDRAVKO KRSMANOVIĆ: Ja sam građanin BiH

ZDRAVKO KRSMANOVIĆ: Ja sam građanin BiH
Share

Kada ste bili načelnik Foče rekli ste kako ste uspjeli u Foči, “crnoj rupi” pomjeriti stvari naprijed i da je zadatak da vratite zajednički život.

I Čović i Izetbegović i Ivanić su moji članovi Predsjedništva BiH. Promjene u BiH se mogu napraviti, ja se krećem kroz BiH. Vidim šta ljudi žele i šta je suština nesporazuma. Političari žele napraviti torove da lakše vladaju u njima“, kazao je Krsmanović za N1.

Ja sam građanin BiH i kao takav imam prava i izmirujem obaveze prema državi, a od države očekujem da me zaštiti. Nacionalnost je osobna stvar. Mi trebamo definisati jesmo li građani ove zemlje. Ja smatram da je BiH moja domovina, moja država. Izjave o homogenizacijama su pokušaji da se naprave nacionalne vođe koji će dobijati izbore bazirajući se na izgradnji straha i mržnje prema drugome. Po nacionalnosti sam Srbin, takav sam rođen“, rekao je Zdravko Krsmanović.

Na pitanje može li se biti Srbin i bh. Srbin i da li je to uvredljivo, Krsmanović je rekao da “apsolutno nije uvredljivo biti bh. Srbin.”

Treba samo reći da li je BiH vaša država i želite li u njoj graditi budućnost za vašu djecu. Secesija, deklaracije i sve ostalo je pokušaj skretanje pažnje sa toga.