Ako one gluposti piše Margit Tomik Levy, onda je u decembru u Sarajevu ljeto.

Ako one gluposti piše Margit Tomik Levy, onda je u decembru u Sarajevu ljeto.
Share

U Sarajevskoj čaršiji je sve moguće, pa i to da neka PRIMADONA, krijući se iza facebook profila Margit Tomik Levy, onako “hinjski” pokušava da sabotira buduće dogovore koji bi trebali državu Bosnu i Hercegovinu donekle vratiti u normalu. Naravno u kojoj neće glavnu riječ voditi FR – Fildžan Republika Sarajevo – lokalni sarajevski trojaci, šestaci i trojanski konji. Nije pozicija Izetbegovića jednostavna, jer pored SNSD-a, HDZ-a, protiv sebe ima “unutrašnje sarajevske trojanske konje”.

Njih ne interesuju oni u RS-u, kao što i Čovića ne interesuju. Niti oni iz drugih kantona, Njih, sarajevske republikance interesuje samo fotelja i budžet Kantona Sarajevo.

Vratimo se na Margit Tomik Levy. Textovi na njenom profilu, nakon kračeg skeniranja i analize, najvjerovatnije su djelo “muške osobe”, haotičnog, frustrirajučeg pogleda na sve oko sebe. Veoma velikog negativnog naboja, koji graniči mržnjom, šovinizmom i otuđenosti od realnosti. Naime, tipične osobine botova koji se iza “monitora” iživljavaju na drugima i prema drugima.

Koncept je sličan profilu od prije dvije-tri godine kad su se navodno uputile islamističke poruke visokim službenicima u pravosudnim institucijama BiH. Tada su tu “aferu” strastveno “razjašnjavali” pripadnici avazove organizacije i posebno jedan od Latića.

Nadati se da će sigurnosne agencije otkriti ko se krije iza profila te primadone.