Ponovno aktiviranje feljtona: Respirator kao sredstvo političkog obračuna (3) – Zvizdić montira aferu “Diploma” Prof. Dr. Sebiji Izetbegović

Ponovno aktiviranje feljtona: Respirator kao sredstvo političkog obračuna (3) - Zvizdić montira aferu "Diploma" Prof. Dr. Sebiji Izetbegović
Share

Ponovno aktiviranje feljtona je uvod za mediaplan koji ima za cilj ogoliti projekat udruženog antibosnaskog poduhvata čiji su nosioci lideri sarajevske organizacije koja “formira” afere političkim protivnicima, a sa ciljem podjele Bosne i Hercegovine. Uskoro dolazi materijal koji pokazuje pozadinu djelovanja i laži koje je plasirao Asim Kurjak i trenutni Rektor univerziteta u Sarajevu. Naravno zbog toga su odavno trebali da sjede u istražnom zatvoru: prodaja diploma, uništavanje dokumentacije, djeljenje magistrata i falsifikovanje diploma, a koje oni i njihovi “osmorci” nemaju.

PS: Zvizdić je glasnogovrnik spomenute organizacije koja djeluje u Sarajevu.

Posjećamo na feljton monitrane afere Respirator i njenu hronologiju:

Krajem maja 2020 MAGistral je dao osvrt na sam proces stvaranja i montiranja afere Respirator. Danas je “krug” koji je montirao aferu, a zbog eliminisanja političkih protivnika ostao isti, s tim što su na prvu liniju došle ličnosti koje, po principu “obraz đon”, pokušavaju da se dočepaju vlasti na sljedećim izborima. Prvo “privukao” jednog ministra u Vladi FBiH, a ubrzo i njegovog zemljaka. Međutim i na sljedećim izborima će doživjeti fiasko, kao i do sada.

Advokatica Vasvija Vidović, koja u timu s kolegama Nikicom Gržićem, Muhudinom Kapom i Ninom Karačić, zastupa premijera Federacije BiH Fadila Novalića, komentirala je današnji istup Denisa Zvizdića, koji je kazao da je “svima kristalno jasno da je premijera Novalića i njegovu karijeru jedino i isključivo ugrozila NN ženska osoba koja je telefonski naredila kupovinu respiratora”. (o.a. veoma primitivna konstatacija od nekoga ko je sve dok nije pristupio montaža- klanu činio avangardu konstruktivne političke komunikacije) 

– Nikad nisam u predmetu, u dokumentima koji su nama dostupni, vidjela ni indiciju koja ukazuje na to da je postojala bilo kakva naredba od bilo koga, čak ni neke NN osobe. Ukoliko gospodin Zvizdić ima dokaze u tom pravcu, pozvat ćemo ga za svjedoka. Naš stav je od početka da su navodi o protivzakonitom djelovanju premijera Novalića, bez osnova – kazala je Vidović za Vijesti.ba.
Na kraju krajeva, ako je i postojao takav razgovor, između Fadila Novalića i NN, onda je to samo potvrda da je preporuka NN da se respiratori kupe bila ispravna; a Premijer je, dakle, tražio stručno mišljenje. Naime, respiratori su, kao što smo pisali, najrasprostranjeniji respirator u svijetu za borbu protiv COVID-19, ali samo kod nas u BiH, a zbog opravdavanja montirane afere, mjesecima se traže razlozi da se respiratori ne stave u pogon. I zbog toga je sigurno neko umro. A da li će zbog toga i ko da odgovara, pokazaće vrijeme.