Lifestyle: Kako obogatiti seksualni život

Lifestyle: Kako obogatiti seksualni život
Share

Malo promjene i nestašluka u krevetu nije na odmet, ali ipak ne morate biti seksolog ili stručnjak da podgrijete atmosferu u vašem seksualnom životu i da se dobro provedete u spavaćoj sobi.

Kada ste u dugoročnoj vezi ili braku, lako se desi da seksualni život zapadne u rutinu. Da se to ne bi desilo, potrebno je da vaš seksualni život povremeno osvježite i začinite malim trikovima, koji mogu učiniti čuda u vašoj spavaćoj sobi.

Mogućnosti koje vam se pružaju su brojne, ne morate ulagati prevše novca, da biste imali strastven ljubavni život, bez obzira da li ste u braku ili dugoj vezi, potrebno je samo malo da pustite mašti na volju, da budete otvoreni prema vašem partneru i da se opustite. Naravno i pored mnogobrojnih svakodnevnih obaveza možete imati kvalitetan ljubavni i seksualni život, nemojte dozvoliti sebi da zapadnete u rutinu i da se vaš ljubavni žar ugasi.

Šta treba raditi tokom seksualnog čina, dolazi nekako prirodno, na interntu postoje brojni turorijali o raznim pozicijama tokom seksa, ali uvijek je dobro čuti i pokoji savjet i naučiti nešto novo.

Mnogi svjetski stručnjaci: seksolozi, bračni savjetnici i drugi podijelili su mnogo puta sa vama savjete i rezultate raznih istraživanja za kvalitetan seksualni život, nezavisno o tome da li ste u dugoj vezi ili braku, a danas ćemo se podsjetiti samo nekih.

Naučite vašeg partnera erotski dodirivati.

Seks i seksualni odnosi  se temelje na dodiru, ali većina nas ne zna kako koristiti ruke da bi se partneru pružilo zadovoljstvo. Uzmite vremena da savladate vještine masaže i erotskog dodira i otkrit ćete potpuno novi užitak. Stručnjaci poručuju da su ruke najbolja seksualna pomagala, koje čovjek može da koristi.

Poljubite vašeg partnera bar jednom dnevno.

Mnoga istraživanja su pokazala kako je ljubljenje ključan faktor za opstanak svake veze i odličan način za „zagrijavanje“ atmosfere. Dovoljan je samo jedan poljubac dnevno i neka on postane obavezan dio vaše svakodnevnice.

Slušajte muziku tokom dana, koja će vam probuditi želju za seksom.

Slušajte muziku tokom cijelog dana koja će vas dovesti u raspoloženje. Postoje neke zaista vruće pjesme koje imaju puno seksualne privlačnosti. Ako čitav dan budete raspoloženi za vrući seks, uveče ćete proći divlje, jer kada ste raspoloženi i  osjećate se dobro to će vaše vođenje ljubavi učiniti dvostruko boljim.

Recite „DA“ nekom novom iskustvu.

Dopustite sebi neku novu maštariju, budite otvoreni za neko novo iskustvo, poput igranja uloga, laganog vezivanja ili vašem partneru pošaljite neku izazovnu seksi poruku, dok je na poslu ili sa drugovima na fudbalskoj utakmici ili pak neku vašu izazovnu forografiju u donjem rublju. Dozvolite sebi da maštate, da pustite mašti na volju, igrajte se, jer će to vašeg partnera sigurno uzbuditi i razmišljaće samo o vama i kako će vam se pri prvom susretu baciti u zagrljaj i odvesti vas ravno u spavaću sobu. Otvorenost prema novim iskustvima omogućava vam da se bolje povežete sa partnerom i sa vlastitim željama.

Isprobavajte i proučavajte nove načine i tehnike za vođenje ljubavi.

Isprobavanje i proučavanje novih poza može biti veoma uzbudljivo i može u vama probuditi nove strasti. Jedna od poza koja je veoma popularna i mogla bi biti sve ono što vam je potrebno za nezaboravan orgazam i da malo „začinite“ vaš odnos, je CAT (Coital Alignment Technique). Istraživanja su pokazala kako ova tehnika konstantno dovodi do vrhunca, čak i kod žena koje teško doživljavaju orgazam. Poza se izvodi isto kao i misionarska. Muškarac leži iznad žene,ali se tokom penetracije kreće prema gore duž ženskog tijela kako bi što bolje stimulirao klitoris. Možda ćete morati malo eksperimentirati dok ne nađete odgovarajući položaj, ali svakako će vam donijeti novo uzbuđenje.

Zamišljajte svoj orgazam.

Stručnjaci napominju da veoma važnu ulogu u seksualnom životu igra upravo naš um i da mnoga seksualna raspoloženja i stimulacije dolaze upravo iz našeg uma. Naš um je glavni pokretač svega, pa tako dozvolite sebi da maštate i zamišljate sve ono što vam čini zadovoljsto ili vas podsjeća na jedno od najvrelijih uzbuđenja tokom seksa. Sjetite se svog poslednjeg orgazma, energije koja vam je tekla cijelim tijelom i nevjerovatnog uzbuđenja koje ste osjetili malo prije orgazma. Zapamtite ovaj divan osjećaj i vizualizujte ga. To će takođe  veoma uticati na vaš seksualni život.

Razgovarajte otvoreno o vašem seksualnom životu.

Kao i u svakoj životnoj sferi, otvoren razgovor je veoma bitan za dobar i zdrav odnos. Veoma je važno da sa svojim partnerom otvoreno pričate o svemu, a pogotovo o seksu. Recite mu otvoreno šta vam odgovara i ne odgovara tokom seksa. Recite mu šta vas posebno uzbuđuje i na koji način i gdje biste voljeli da vodite ljubav. To će veoma olakšati stvari i vaš partner će znati koji je najbolji način da vas zadovolji.