Marketinška ekspertiza

MAGistral kao dio marketinške agencije MerisCon Art and Design (www.meriscon.com) nudi raznovrsni marketing, advertising i promociju. Na vlastitim platformama, i na socijalnim medijima.

Reklama s bannerima

Klijent ima mogućnost plasiranja modernih bannera na naš portal. Razlikujemo postavljanje i cijenu prema danu (CPD) i impresija (CPM). Mjesta gdje će biti postavljen banner na stranicama su flexibilna: na vrhu stranice, u sredini, sa strane, unutar članka, na sredini portala prilikom otvaranja stranice itd. Dimenzije mogu takođe biti različite.

PR tekst

PR text mora sadržavati tekst i minimalno jednu sliku koju šalje klijent ukoliko tekst nije pisala redakcija portala. Unutar članka postoji i mogućnost objave videa i nekoliko dodatnih slika (maksimalno 5). Svaki objavljeni PR tekst ide unutar rubrike „PROMO“.

Online shop (prodavnica)

Naši klijenti imaju mogučnost besplatnog korištenja i pravljenja vlastite online prodavnice (shop) za prodaju produkata, umjetničkih djela, fotografija ili usluga na shopu portala MerisCon (www.meriscon.com). Posebne pogodnosti nudimo za umjetnike, fotografe i fotomodele

Publikovanje i izdavanje 

MAGistral je dio agencije MerisCon ART and Design, specijalizovane za marketing, web i grafički dizajn, kao i publiciranje i printanje (Publishing) Vaših materijala. U tom sektoru nudimo komletan razvoj, od dizajna do postavljanja vaših knjiga i materijala u printanom obliku na raspolaganje interesentima.

Marketing preko socijalnih medija

Sadržaji našeg portala su automatski prisutni i na svim našim socijalnim kanalima (facebook, google+, instagram, twitter, pinterest itd.). Takođe startujemo redovno specijalne kampanje u socijalnim medijima, gdje sa našom expertizom, definišemo ciljne grupe, područja i broj onih koji će vidjeti našu kampanju sa određenom akcijom. Taj servis nudimo i našim klijentima.

Novinarski servisi

Naši novinari stoje na raspolaganju i nude našim klijentima marketinško savjetovanje, pisanje PR textova, fotografisanje objekata, produkata ili drugih potrebnih scena. Po dogovoru ili na licu mjesta.

Kontaktirajte nas

Cijena objave PR teksta 150 € (290,- KM). Objava PR teksta uključuje i objavu na svim našim socijalnim medijima. Angažovanje novinara 100 € ili po dogovoru.

Fiksni banneri XL: XL1 – CPD 100,00 €    /    XL2 – CPD 150,00 €    /    XL3 – CPD 100,00 €
Leaderboard i Large Leaderboard: CPM 3,00 €
Billboard: CPM 5,00 €
Rectangle: CPM 3,00 €
Half page: CPM 6,00 €
Wallpaper: CPM 10,00 €
Floating: 500x500 px – CPM 18,00 €    /                               300x300 px – CPM 18,00 €
Take over: CPM 20,00 €
Nativ AD: CPM 15,00 €
In text AD: CPM 7,00 €
Ticker: CPM 10,00 €

Sve navedene cijene su bez uracunatog PDV-a 17 %

Svi ostali servisi na upit i na osnovu obima projekta.

  Svaki tekst na MAGistralu je isključivo stav autora i ne odražava stavove redakcije. Autor poslanog materijala može koristiti sadržaj koji želi, bilo da se radi o tekstu, foto ili video materijalu. Autor može da komentariše tekstove drugih lica i institucija, kao i da odgovara na komentare na svojim tekstovima. Zabranjeno je objavljivanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće domaće i međunarodne propise. Takođe, strogo je zabranjeno objavljivanje tekstova, fotografija, videa i sl. ili komentara koji su uvredljivi, vulgarni, prijeteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način.

  Nije dozvoljeno objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje autor zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim osobama.

  Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Na MAGistralu nije dozvoljeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom; svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične štetne kompjuterske programe. Administratori MAGistrala zadržavaju pravo da privremeno ili trajno isključe one članove koji se ne budu pridržavali navedenih pravila i uslova korišćenja portala i magazina.

  Redakcija

  MAGistral

  Niederhöchstädter Str. 12 
  61449 Steinbach, Germany 
  ----------------------------- 
  MAGistral 
  Sarajevska 310 
  72000 Zenica, Bosna i Hercegovina
  +49 6171 279 8072 / +387 62 176 358 
  email: magistral@bhmag.net

  PDV / USt-IdNr.:  DE292722734