Ponovno aktiviranje feljtona: Odbijen prijedlog Tužilaštva u monitranoj aferi Respirator

Ponovno aktiviranje feljtona: Odbijen prijedlog Tužilaštva u monitranoj aferi Respirator
Share

Ponovno aktiviranje feljtona je uvod za mediaplan koji ima za cilj ogoliti projekat udruženog antibosnaskog poduhvata čiji su nosioci lideri sarajevske organizacije koja “formira” afere političkim protivnicima, a sa ciljem podjele Bosne i Hercegovine. Uskoro dolazi materijal koji pokazuje pozadinu djelovanja i laži koje je plasirao Asim Kurjak i trenutni Rektor univerziteta u Sarajevu. Naravno zbog toga su odavno trebali da sjede u istražnom zatvoru: prodaja diploma, uništavanje dokumentacije, djeljenje magistrata i falsifikovanje diploma, a koje oni i njihovi “osmorci” nemaju.

 

Posjećamo na feljton monitrane afere Respirator i njenu hronologiju:

Odlukom Suda, koliko je u ovom trenutku poznato, premijer Novalić, Solak i Hodžić neće biti zadržani u pritvoru, kako je tražilo Tužilaštvo.

Premijer FBiH Fadil Novalić napustio je danas zgradu Suda BiH. Sud BiH nije prihvatio zahtjev Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora.

Osim Novaliću, Sud je odbio pritvor i suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću.

Sud je donio odluku da se uhapšeni brane sa slobode.

Prilikom napuštanja zgrade Suda novinari Avaza koji su najodgovorniji za proizvodnju montirane afere na kriminalan naćin su snimili registarske oznake vozila u kojima se potencijalno nalaze Premijer Novalić i ostali. 

Povezani članci:

Feljton: Respirator kao sredstvo političkog obračuna (1)

Feljton: Respirator kao sredstvo političkog obračuna (2)