Top serije za uživanje pored malih ekrana

Top serije za uživanje pored malih ekrana
Share

Donosimo vam neke od najboljih naslova serija, koje biste trebali pogledati ove zime

Zima je kao stvorena za uživanje i opustanje pored malih ekrana, ako ste u potrazi za nečim što bi vam zaokupilo pažnju i u čemu biste uživali, predlažemo vam neke od najboljih televizijsko-serijskih ostvarenja.

Money Heist- ( Kuća od papira )

Money Heist je španska serija u režiji Aleksa Pina. Radnja serije je se vrti oko dugo planiranog i pripremanog napada na Kraljevsku špansku kovanicu. Misteriozni čovjek, u seriji nazvan „Profesor“ planira najveću pljačku banke u istoriji. Da bi uspio sprovesti svoj ambiciozni plan, on angažuje tim od osam ljudi, sa određenim sposobnostima za ovo djelo. Cilj im je da uđu u Kraljevsku kovanicu Španije u Madridu i da odštampaju 2.4 milijarde evra, da bi to postigli timu je potrebno mnogo planiranja, organizovanja i spretnosti, zato se odlučuju na 11 dana izolacije i u tom periodu se moraju nositi sa mnogim situacijama u borbi sa elitnim policijskim snagama i 67 talaca.

The Last Kingdom- (Poslednje kraljevstvo)

The Last Kingdoma je britanska serija zasnovana na istorijskim fikcijama prema romanu Bernarda Cornvela „ Saksonske priče“. Radnja prati Utera od Bebanburga, mlađeg sina engleskog plemića. Kada Danci napadnu njegov zamak i ubiju Uterovog brata i oca, oni odvedu dječaka sa sobom. Vikinški vođa Ragnar, zavoli dječaka i odgaja Utera kao svog sina, te on postaje Utred Ragnarson i jedan od izuzetno sposobnih ratnika. Iako je Utred odgojen kao Danac-Viking i mnogobožac, on ne zaboravlja svoje porijeklo i da je njegov dom u Bebanburgu, kojim sada vlada njegov podli i lukavi stric. Kada u jednom od napada izgubi porodicu sa kojom je odrastao i jedna od njegovih sestara bude zarobljena, pred Utredom je veoma težak zadatak i mnogo ciljeva: da povrati nasledstvo, spasi sestru, ne izda brata (Ragnar Ragnarson) iz danske porodice sa kojim je odrastao i da pored svega dokaže da je Englez i Danac, a da pritom ispuni i zakletvu datu  hrišćanskom kralju Alfredu od Veseksa, koji pokušava da ujedini Hrišćane na Britanskom tlu i stvori jedno kraljevstvo.

Breaking Bad- (Čista Hemija)

Breaking Bad- (Čista Hemija) je američka televizijska serija, koja nam govori o životu profesora hemije, koji se kada sazna da boluje od raka, okreće na drugu stranu zakona, kako bi obezbijedio financijsku sigurnost svojoj trudnoj ženi i sinu sa cerebralnom paralizom, kao i novac koji mu je potreban za liječenje. Zajedno sa bivšim učenikom Džesijem Pinkmenom počinje da proizvodi i prodaje metamfetamin. Već na samom početku nailaze na brojne probleme sa lokalnim dilerima i distributerima. Ali i pored svih prepreka i opake bolesti Volter nastavlja da se bavi proizvodnjom i to pod nadimkom „Hajzenberg”.

Vikings – (Vikinzi)

Vikings -(Vikinzi) je kanadsko-irska istorijska dramska serija, koja je inspirisana pričama o pustošenju, trgovini i istraživanju Sjevernjaka iz ranog srednjeg vijeka Skandinavije. Priča prati Ragnara Lotbroka, koji se od običnog farmera razvija u osvajača, avanturistu kao i jednog od najpoznatijih vođa Vikinga. Taj put i razvoj nisu bili ni malo laki, ali kako legenda kaže da je on potomak boga Odina, a i on sam zapravo vjeruje u to i ta legenda, vjerovanje, njegov način razmišljanja i ratovanja, koji su iznad njegovog vremena daju mu ogromno samopouzdanje i sa tim počinje svoj put do slave.

Westworld- (Zapadni svijet)

Westworld- (Zapadni svijet) je američka televizijska serija kablovske kuće HBO, koja je urađena po istoimenom filmu iz 1973. godine. Radnja serije se odvija u budućnosti, gdje tematski izgrađen prak „Westworld“ nudi svojim posjetiocima mogućnost da dožive divlji zapad, baš onakvim kakav je on bio u prošlosti. Park se nalazi na velikoj geografskoj površini, koja uključuje i glavni grad u parku Svitvorter. Cjelokupno zemljište i grad su naseljeni domaćinima, robotima androidima, koji se razlikuju od ljudi sa naprednim programom, koji prati unaprijed definisan set ponavljajućih priča. Domaćini imaju sposobnost da odstupe od zadate priče kada posjetioci stupe u kontakt i pustolovinu sa njima. Domaćini ponavljaju ove priče iznova svakog dana, a njihova pamćenja iz prethodnih dana se brišu, sve dok ne budu ponovo upotrijebljeni u nekoj novoj priči ili skladišteni za kasniju upotrebu.