Trojanska priča o konju došla u Zenicu

Trojanska priča o konju došla u Zenicu
Share

Nakon što se „provalio“ u redovima probosanskih političara kao potencijalni „trojanski KONJ“, te nakon što je svojom sramotnom izjavom o “trgovini tzv. Inzkovim zakonom” praktično „stao na stranu separatističko-šovinsitičke politike” ekstremističkog rukovodstva SNSD i HDZ-a, naturalizovani državljanin BiH došao u Zenicu da vrši podjele među Zeničanima tj. Trojanska priča o konju došla u Zenicu.

Nastavak njegovog destruktivnog sabotiranja svega što ima veze sa Bosnom i Hercegovinom, pogotovo među Bošnjacima je jedini način da ponovo ne dođe u raster…

Šta ko misli o akcijama koje provode organi pravosuđa ili sigurnosnih agencija je njegova privatna stvar. Ali jedna javna ličnost koja javno koristi govor koji indicira na „linčovanje“ institucija jednog društva i koja takvim blebetanjem vrši pritisak na te institucije podmuklo prizivajući „neposlušnost i bunt“ prema institucijama je jedna osoba koja bi mogla biti krivično gonjena.

Tim svojim nastupom, a nakon monstruoznog odnosa (relativiziranja) prema tzv. Inzkovom zakonu je odmogao i onima koji su uhapšeni tj. i Gradonačelniku Zenice. A kojeg je on godinama po njegovim biltenima proganjao na sve moguće načine. Dakle, ne drugi, nego on.

I to je dio njegovog djelovanja „ko biva pomaže nekome, ali taj je onda još gore nastradao“.

Što se tiče njegovog, kako on kaže „montiranog procesa“ suština je u tome što nije bilo dovoljno dokaza, što je medijski šikanirao javnost i svjedoke, a to nema veze sa montiranjem. Ah da, i što je skupio nekih 30 000 potpisa, a koji su kasnije prema medijskim nalazima “provaljeni” kao falsifikat…

Dakle, tužioci, ko u svakom sudskom sistemu, optužuju na osnovu prikupljenih dokaza, a odbrana tj. optuženi obara dokaze, ako imaju kontraargumente.

Koliko je “istražitelj Demaćija” opskurna ličnost govori i podatak da je i Novalić zbog afere “Respiratori” bio dugo u pritvoru i da je tek kasnije pušten na slobodu da se brani.

Dakle taj tip je došao u Zenicu da „ko biva pomogne uhapšenima“, ali da “se primjeni Novalićev slučaj” tj. da ostanu u pritvoru…

Pa vi i dalje aplaudirajte Troji!