Inzkov zakon je dokaz da jedino sankcije djeluju protiv političkih ekstremista

Inzkov zakon je dokaz da jedino sankcije djeluju protiv političkih ekstremista
Share

Koliko god se okupljeni oko ekstremističkog rukovodstva SNSD-a i HDZ-a u Bosni I Hercegovini trudili da „promijene“ nametnuti zakon od strane bivšeg Visokog Predstavnika Valentina Inzka (tzv. Inzkov zakon), taj zakon djeluje od dana njegovog zvaničnog objavljivanja u Službenom Glasniku Bosne i Hercegovine. Tako da razlozi za njegovo mjenjanje više ne postoje. Na stranu što Ustav BiH, a i formulacija tog zakona ne daje mogućnost njegove promjene.

Šovinistički politički koncept

Plejada šovinističkih političara iz manjeg BiH entiteta izgradila je političku (ekstremističku) karijeru na osnovu aparthejdskog djelovanja protiv Bošnjaka i svakodnevnim vrijeđanjem žrtava i negiranjem genocida. Popuštanjem i trulim kompromisima sa ekstremistima došli smo u situaciju da se danas ponovo govori o ratu, o teritorijalnom integritetu i suverenitetu.

Ekstremisti okupljeni oko SNSD-a i HDZ-a BiH koristeći pandemiju i probleme koji su zaokupili čitavu planetu, pokušavaju da ostvare njihove šovinističko-separatističke ciljeve.

Zamislite koji su to monstrumi koji dok dnevno umire hiljade ljudi, zloupotrebljavaju tu situaciju za postizanje njihovih ekstremističkih ciljeva?

Sankcije kao efikasno sredstvo za stabilizaciju regiona

Dakle, sankcije su jedino rješenje da se ekstremizam i šovinizam koji širi SNSD, njegovi sateliti u tzv. opoziciji, te rasistički koncept izbornog zakona koji zastupa HDZ BiH zaustavi. Time i da se Bosna i Hercegovina vrati na put mira i euroatlantskih integracija.

Kako su sankcije djelotvorne najbolji primjer je tzv. Inzkov zakon. Taj zakon prijeti zatvorskim kaznama svim onima koji negiraju genocid ili veličaju ratne zločine/zločince ili ne poštuju presude međunarodnih sudova. Separatisti su od 28.07.2021 prestali da šire zločinačku mržnju i da vrijeđaju žrtve. Oni i dalje „neradom“ pljačkaju građane Bosne i Hercegovine, ali uvođenjem sankcija ili još bolje hapšenjem organizatora državnog udara, Bosna i Hercegovina bi u kratkom vremenu bila normalna država. I ne bi bila prijetnja regionalnoj nestabilnosti.

Na kraju krajeva, dovoljno je proglasiti SNSD terorističkom organizacijom, a HDZ BiH isključiti iz svih međunarodnih asocijacija, te Predsjedniku HDZ-a oduzeti akademske titule zbog rasističkog djelovanja i situacija bi se ubrzo normalizovala. Jer i SNSD, i HDZ BiH su „blokirale“ politički pluralizam, a kako bi djelovale isključivo na etničko-šovinističkom principu. Slabljenjem i eliminiranjem SNSD-a i HDZ-a BiH, u Bosni i Hercegovini bi zavladao demokratski pluralizam, koji nije ograničen samo na etnički faktor.

Ovaj ima više ljudskosti, nego što bi imao današnji organizator državnog udara, ako dođe do rata!!!