Da li paraobavještajna služba SNSD-a aktivno prisluškuje u BiH?

Da li paraobavještajna služba SNSD-a aktivno prisluškuje u BiH?
Share

Vođa ekstremističkog pokreta u manjem BiH entitetu, koji daleko od očiju javnosti, trenutno vrši pripreme za rat i stvara teren za ponavljanje zločina i genocida u Bosni i Hercegovini, svoje akcije, po nekim indicijama, kontroliše i tako što je preko paraobavještajne službe, lojalnih kadrova u sigurnosnim agencijama u BiH (posebno u Sarajevu), po nekim izvorima, angažovao na projektu tzv. „preventivnog djelovanja protiv stranih uticaja“.

Po tom izvoru, akciju sprovodi paraobavještajna služba ekstremističke organizacije SNSD (K. i ostali), a logističku podršku najvjerovatnije dobijaju od Rusije i Srbije, preko njihovih Ambasada stacioniranih u Sarajevu.

Moguća meta tih „ilegalnih obavještajnih napada“ su prije svega zgrada OHR-a (Visoki Predstavnik), Ambasada SAD, Delegacija EU-a, Predsjedništvo BiH (Komšić, Džaferović), centrala Stranke Demokratske Akcije (Bakir Izetbegović), zgrada OSA-e, Tužilaštvo BiH, SIPA  i posebno telekomunikacioni sistemi za internacionalne komunikacije.

Pri tome se koriste i tehnička sredstva kojima raspolažu i neke grupacije stacionirane u Sarajevu, a koje su odgovarajuću tehničku podršku kupili prije nekoliko godina.

Po tom izvoru centar za koordinaciju i analizu „prislušnih“ informacija nalazi se u Istočnom Sarajevu, te zbog toga i česte posjete vođe ekstremističke organizacije tom dijelu Sarajeva.

Uzme li se u obzir da je vođa tog ekstremističkog pokreta javno dao do znanja da „prisluškuje“ tzv. opoziciju manjeg entiteta, da je među njih „ubacio“ trojansku organizaciju DNS (Nešić) i da na granici normalnosti javno prijeti stranim diplomatama i Visokom Predstavniku, jasno je da su u opticaju „ucjene“ koje se baziraju na skupljenim informacijama od strane te paraobavještajne organizacije, a koje internim kanalima „ucjenjuju“ spomenute diplomate i relevantne faktore.

U prošlosti su se već događale afere, a koje su otkrile da spomenute organizacije iz manjeg BiH entiteta „prisluškuju“ strane diplomate i Visokog Predstavnika, te je dolazilo do sankcija i smjena rukovodilaca i pojedinaca koji su pripadali takvim ekstremističko-terorističkim organizacijama. (u 2009-oj smjenjen je načelnik Službe za operativnu podršku SIPA-e, zbog antidejtonskih aktivnosti, uključujući i prijetnje osobama pod međunarodnom zaštitom).

U toku je repriza ekstremističkog nasrtaja na državu Bosnu i Hercegovinu, kao u 90-tim pod vodstvom tadašnjih para-terorističkih organizacija pod kontrolom tadašnje vlasti odmetnutih srpskih ekstremista.  

Kao i tada, ekstremističke (terorističke?) organizacije govore o miru, a pripremaju se za rat. U svemu tome aktivno učestvuje i (Rusija?) Ruski Ambasador u Bosni i Hercegovini. Kao i tada međunarodna zajednica i posebno evropska diplomatija ne shvata razmjere i posljedice njihovog „pasivnog“ djelovanja.

Kao kad bi razbojnik ušao s oružjem u banku i rekao „ja sam tu da na miran način odnesem pare, a vi ako se branite ste nasilnici“…

Tako ekstremistička organizacija pod vodstvom tog karadžičevog saborca iz 90-tih, ponovo sprema okolnosti za buduće ratne zločine i genocide. Ista mantra koja je bila i 90-tih.

Cilj su kao i tada, pripadnici najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini. Neofašistička mržnja ekstremističke organizacije koju predvodi spomenuti „politički ludak“ je odlučila spasiti se od konsekvenci na najbrutalniji način: državnim udarom, paravojnim organizovanjem i prijetnjom silom i kontrolisanjem akcija i postupaka svih relevantnih faktora za očuvanje mira u Bosni i Hercegovini

H.M.