UzP na zdravstvo: Demanti KCUS-a na ponovne laži i političke pritiske

UzP na zdravstvo: Demanti KCUS-a na ponovne laži i političke pritiske
Share

U modernoj civilizaciji još nije zabilježena pojava da jedna organizacija vrši razarajući pohod na najosjetljiviji dio društva “zdravstvo”. Takav način djelovanja nije koristio ni Al Kapone, a ni Eskobar kad je pokušao preuzeti vlast u Kolumbiji, a da bi spriječio njegovo izručenje SAD-u.

Nakon straha od mogućih zakonskih sankcija zbog medijskog linčovanja uspješnih žena i indicija da kroz uništavanje zdravstvenog sistema FR i njegova organizacija pokušavaju isprovocirati anarhiju i državni (sarajevski) udar, djelovanje je “prekomandovano” na druge familiji bliske klanove i medije te je tako ponovo širena neprovjerena i tendenciozna informacja o KCUS-u. Što u krajnjoj liniji šteti samo običnim građanima tj. pacijentima.

Demanti iz KCUS-a prenosimo u cjelosti:

Demanti online magazinu Žurnal

Srijeda 28. feb/vel 2018.

Sarajevo, 26. februar 2018. godine

ONLINE Magazin Žurnal

N/r urednicima, Selvedin Avdić

Eldin Karić

 

DEMANTI

Na online magazinu zurnal.info , 27.februara, objavljen je tekst, pod naslovom „LJUBAV MEDITA I KLINIČKOG CENTRA: Da li su stranačke veze omogućile dobijanje poslova od devet miliona maraka?”, autorice Azre Omerović, u kojem je izneseno niz neistina.

U navedenom tekstu autorica na veoma ružan način optužuje Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Kompaniju Medit za kriminal, koji zapravo postoji samo u njenoj glavi i u očima online magazina Žurnal.

Nije ovo ni prvi ni posljednji put da Žurnal piše laži i nastoji narušiti ugled KCUS, a pozitivne pomake u poslovanju predstaviti kao kriminal.

Nabavka aparata koji se spominju u objavljenom tekstu urađena je na zakonit način i transparentno a zbog neophodnosti zanavljanja opreme, u cilju poboljšanja pružanja usluga pacijentima. Razumijemo da to Žurnalu, kao portalu kojem se diktiraju teme i tekstovi od strane određenih političkih grupa, ne odgovara.

Na žalost onih koji žele propast i neuspjeh KCUS, moramo Vas obavijestiti da KCUS nikada nije bolje poslovao.

Zašto Žurnal mrzi uspjeh KCUS?

Zašto Žurnalu smeta uspješan rad prof.dr.Sebije Izetbegović?

Da li su napadi prouzročeni političkom mržnjom ili jednostavno psihičkim problemom „fiksacije na određenu ličnost”?

Da li je pisanje Žurnala pokušaj pritiska na menadžment da kupimo opremu od nekoga koga oni preferiraju?

Mi to ne znamo i ne možemo se time baviti, ali moramo obavijestiti javnost da Žurnal piše neistine o KCUS i nabavkama KCUS. Nastavićemo da radimo kao i do sada – NEMA ŠTELA, NEMA KORUPCIJE I NEMA PODLIJEGANJA PRITISCIMA.

Naslijedili smo izuzetno loše stanje u KCUS i prioritet je da to popravimo. Nemamo vremena za tračeve. Srdačan pozdrav autoru teksta. Kad se razbolite, ako se razbolite, vidjećete da mi radimo odličan posao, usprkos svim naslijeđenim teretima, da brinemo jednako o svim bolesnicima i o uposlenicima.

Da ne bi Medit bio jedini ponuđač, predlažemo Žurnalu da se počnu baviti prodajom medicinske opreme i sami konkurišu. Desi li se da budete najbolji ponuđači, pružit ćemo i Vama mogućnost saradnje, bez straha od bilo kakvih pritisaka.

PRESS KCUS