Bosansko akademsko društvo u Njemačkoj i 1. Kongres BiH ljekara

Bosansko akademsko društvo u Njemačkoj i 1. Kongres BiH ljekara

Prominentni gosti su bili bivši Predsjednik Hrvatske Stipe Mesić, Ambasador BiH Damir Arnaut, generalna Konzulica BiH Višnja Lončar, glumac i umjetnik Emir Hadžihafizbegović, počasni Konzul za BiH Dalibor Jurkić, te predstavnici akademskih udruženja iz Austrije.

U subotu 1. juna 2024. godine održan je 1. Kongres bosansko-hercegovačkih ljekara koji rade i borave u Njemačkoj. Osim toga održana je panel diskusija na temu “Bosna i Hercegovina izazovi i rješenja – za bolju budućnost.”

Veoma dobro organizovanu manifestaciju podržali su i svojim prisustvom uveličali brojni građani BiH koji žive u Njemačkoj. Prominentni gosti su pored ostalih bili bivši Predsjednik Hrvatske Stejpan Mesić, Ambasador BiH Damir Arnaut, generalna Konzulica BiH Višnja Lončar, glumac i umjetnik Emir Hadžihafizbegović, počasni Konzul za BiH Dalibor Jurkić, te predstavnici akademskih udruženja iz Austrije.

Diskusiju je moderirao Prof. Dr. Azim Čaušević.

Bosansko-hercegovačko medicinsko društvo u Njemačkoj predstavili su osnivači dr. Samir Smajić, dr. Edvin Destanović i dr. Damir Smajlović, te pružili dublji uvid u rad i ciljeve. 

U galeriji pogledajte utiske sa jučerašnje manifestacije:

Komentariši