Uslovi korištenja

 Uslovi korištenja na portalu MAGistral

Za privatnu upotrebu, kao sto je dijeljenje sadržaja na privatne stranice socijalnih medija (facebook, google+, pinterest, twitter, instagram i dr.), ukoliko su prikazane mogucnosti “dijeljena sadržaja“ (npr. na facebook i dr.) možete sadržaj podjeliti.

Na korištenje web portala bhmag.net (u nastavku: MAGistral), u vlasništvu agencije MerisCon Art and Design, i svih njegovih dijelova, primjenjuju se ovi uslovi korištenja.

Izdavač Portala je MerisCon Art and Design (www.meriscon.com), koji ovim Uslovima utvrđuje prava i obaveze izdavača i korisnika Portala prilikom korištenja istog. Korištenjem Portala, korisnik prihvata ove uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Bilo koji sadržaj Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promovisanje istih. MAGistral posjetiocima u dobroj namjeri osigurava besplatno korištenje sadržaja Portala. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala ukoliko ne krše Uslove korištenja.

Pravila za objavljivanje sadržaja

Za komercijalnu upotrebu ili objavljivanje MAGistral sadržaja na komercijalnim medijima,stranicama, portalima i socijalnim kanalima, molimo Vas tražite prvo dozvolu od redakcije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti ili slike, bez dozvole izdavača. Korištenjem sadržaja u bilo koje druge svrhe (kopiranje, prijepis, distribucija, itd.) bez odobrenja, postupate suprotno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima BiH i međunarodnih zakona, te mogu da uslijede zakonski propisane sankcije.

Dozvolu za objavljivanje možete zatražiti na email-u: redakcija@bhmag.net. U zahtjevu za objavljivanje naših sadržaja navedite: svrhu objave, gdje i kada. Dozvolom za objavljivanje naših sadržaja obavezujete se na vidljivom mjestu objaviti izvor sadržaja, npr. ovako:

(Izvor: MAGistral, www.bhmag.net)

MAGistral se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od posjetioca, te linkova na vanjske stranice. MAGistral sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala koristite na vlastitu odgovornost i Portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Registrovani korisnici

Registrovanjem na MAGistral korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal ne može odgovarati za neovlašteno korištenje računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način. Portal zadržava pravo da ukine ili da uskrati mogućnost korištenja korisničkog računa bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Portal ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Pravila prilikom komentarisanja

Komentari objavljeni na Portalu ne odražavaju stav vlasnika i redakcije Portala, kao ni korisnika Portala, već samo autora komentara, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i Pravila prilikom komentarisanja.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na Portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Portal sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Portal linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan Portala koristite na vlastitu odgovornost.

Zaštita privatnosti

Portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri i u skladu sa EU zakonom o zakonom o zaštiti ličnih podataka pravnih i privatnih lica. GDPR (Opšta Odredba o zaštiti ličnih podataka) predstavlja novi zakonski vid zaštite ličnih podataka građana EU, a kroz regulaciju ponašanja državnih ili privatnih entiteta koji raspolažu informacijama kojim se građanin može identificirati. Korisnici mogu u svakom trenutku tražiti brisanje, promjenu ili ažuriranje podataka putem emaila na magistral@bhmag.net ili pristupom na vlastiti “profil”, ako su prošli proces registracije na našem portalu. Portal se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja Portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti stavljati na uvid trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika i zakonom propisanih procedura. Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o internet-provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao Portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio onima koji ga posjećuju. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojim posjetiocima.
MAGistral se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika Portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obaveze korisnika

Korisnicima Portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće BiH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetioc Portala zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane,
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja Portala i korisnika.

Poruke Portala i sponzora

Portal svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti Portala i sponzora.

Izmjene Uslova korištenja

Portal zadržava pravo izmjene ovih Uslova korištenja u bilo kojem trenutku, te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Navedene izmjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalu.

Stupanje na snagu

Ovi uslovi stupaju na snagu danom objavljivanja na Portalu.

Autor: redakcija@bhmag.net

 

Autorska prava

Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne, audio materijale i druge simbole koje podliježu autorskim pravilima korištenja). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava Portala i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na Portal postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.
Sadržaj na Portalu je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu Portala ili oglašivača.Ukoliko smatrate da je Portal povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.