(Kriminalna?) organizacija preko Muriza Memića, njegovog advokata, tužioca i lokalnog medija, a kojeg isti advokat “brani” zbog navodne “utaje poreza” nastavlja terorisanje javnosti, širiti laži, privatizovanje Tužilaštva i vršiti pritisak na Vrhovni Sud većeg BiH entiteta.

(Kriminalna?) organizacija preko Muriza Memića, njegovog advokata, tužioca i lokalnog medija, a kojeg isti advokat "brani" zbog navodne "utaje poreza" nastavlja terorisanje javnosti, širiti laži, privatizovanje Tužilaštva i vršiti pritisak na Vrhovni Sud većeg BiH entiteta.
Share

Opasna organizacija koja djeluje na mafijaškom principu iz filma “Kum” i dalje urušava pravosudni sistem Bosne i Hercegovine. Svi pojedinci su moguća meta te organizacije u slučaju da zdravorazumski prihvate činjenicu da je tragično preminuli mladić žrtva saobračajne nesreće. Čak i odgovorni za tu saobračajnu nesreću su više puta, na različitim sudskim instancama, priznali odgovornost. Politički pritisak koji vođa te, po svim karakteristikama kriminalne bande, preko njegove kčerke koju je “uhljebio” kao zastupnicu, svakodnevno u sprezi sa spomenutim medijima, ispoljava i vrši na sudije, zatvaraju se nevini ljudi, a “nelojalni” tužioci, sudije, policajci i čak institucije države BiH (kao npr. OSA, Vrhovni Sud) se na najmonstruozniji način prozivaju kao “budale”, “kriminalci” i za to još uvijek niko iz te bande nije procesuiran.

Memićeva organizacija je na lokalnom, sarajevskom nivou, dostigla toliki uticaj da je dovela i do promjene na vrhu Tužilaštva BiH. Dakle, očigledno je da državna institucija, a koja bi trebala biti krovna za čitavu državu BiH, je podložna pritiscima i terorisanju od strane lokalnih organizacija i mafijaških bandi koje djeluju u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Nije isključeno da je glavni Tužilac, gospođa Gordana Tadić bila “ucjenjena” od spomenute (kriminalne?) organizacije i da je djelovala protivno pravilima, te je kroz medijsku propagandu svakodnevnim prozivanjem od strane Muriza Memića i njegovog “upitno sociološki normalnog advokata” Ifeta Farageta svela Tužilaštvo na “privatne odnose” sa tom “mafijaškom” organizacijom te je od strane VSTV-a premještena na drugu funkciju.

Ta (mafijaški obojena?) organizacija logistiku za financiranje i propagandu crpi iz “pljačkanja buđžeta” tako što npr. svi svjedoci dobiju status “zaštičenog svjedoka”, a time im se zbog vjerovatno “lažnih iskaza” garantuje da neće biti procesuirani zbog davanja “lažnog iskaza”. S druge strane kako “zaštičeni svjedok” dobija financijsku i ekzistencijalno pomoć od strane “države”, a po kuloarima se priča da se ta financijska pomoč onda dijeli između “zaštičenog svjedoka”, Muriza Memića i ostalih u toj (krminalno-mafijaškoj?) organizaciji. Kroz politički pritisak od strane njegove kčerke i Avazdedinog medija (a kojeg isiti advokat zastupa u procesu utaje poreza) praktično se legalizuje “pranje novca”.

Spomenuta organizacija djeluje kroz manipulacije, krivotvorenja i upitne interpretacija jer je otac “kao siguran” da je njegov tragično preminuli sin “žrtva državne zavjere”. Osim toga postoje indicije da je Muriz Memić poslovao sa porodicom Seferović, a koja je više puta pred sudom priznala odgovornost za saobračajnu nesreću. Ali golgotu te porodice (poremečeni?) Memić ignoriše i nastavlja svoj kriminalni pohod na pravosudni sistem Bosne i Herecegovine. On i njegov advokat okrenuli su činjenice, uključujući presude sudova i priznanje krivice za prometnu nesreću. Uspio je “privatizovati” dijelove Tužilaštva BiH, dobiti saučesnike u “medijima” (mediji koje zastupa njegov advokat zbog “utaje poreza”) i zatvoriti “nevine” ljude, uključujući policajce. On i njegov advokat iznijeli su izmišljene i krivotvorene dokaze “kao legitimne”. (npr. medijska propaganda kroz falsifikovanje fotografija). Na kraju je njegova kćerka izabrana za “zastupnicu” i svakodnevno vrši politički pritisak na sud, krijući se iza Naše Stranke koja je trebala biti “svježi povjetarac” u političkom okruženju Sarajeva i BiH.

Do sada je oko 16 svjedoka (kako pišu neki mediji) pod zaštitom (nepotrebni troškovi u milionima). Iako je moguće da je status “zaštićenog svjedoka” nagrada za “lažne izjave”, a status “zaštićenog svjedoka” garantuje da dotična osoba neće biti kažnjena zbog lažnog svjedočenja. Čak je i vođa ove (zločinačke?) Organizacije uspio da dobije policijsku zaštitu (opet od novca poreskih obveznika) da bi nesmetano nastavio linčovati i zatvarati najvjerovatnije nevine ljude. On i njegov advokat nazvali su Vrhovni sud “mafijaškom organizacijom”, Trudnu ženu koja pati od epilepsije (dakle amnezija je kod nje neminovna), koja je takođe teško ozlijeđena u saobraćajnoj nesreći, nazvali su prostitutkom (koja je navodno bila djevojka njegovog preminulog sina). Tu trudnu i bolesnu Ženu poslali su u zatvor, bez ijednog dokaza koji je “izvan svake sumnje” i druge na osnovu interpretacije “fingiranje činjenica koje su njima poznate” (??) i na osnovu pretpostavki koje sa pravom nemaju nikakve veze.

Pet i po godina ova Organizacija terorizira javnost i čak svakodnevno ponavlja da navodno on (otac) i njegov advokat znaju “ko je ubica njegovog sina”, ali kao “ne želi da kaže”. To bi u svakoj normalnoj zemlji bilo krivično djelo (prikrivanje počinioca krivičnog djela), ali do sada zbog toga niko u Sarajevu nije procesuiran.

U svakom slučaju, bilo kakva odluka Vrhovnog Suda otvoriće pandorinu kutiju: Kako je moguće da i nakon pet i po godina ostaju otvorena pitanja?

Javnost je uznemirena i svi građani Sarajeva drže odstojanje od spomenutih.

Naravno svi oni koji strastveno, bez kritičkog i odgovornog odnosa prema društvu i javnosti, podržavaju i podstrekavaju na destrukciju pravnog sistema su na istoj strani kao i oni koji su se “digli” protiv zakona o zabrani negiranja genocida i veličanja ratnih zločina.

Jer, ako je pravosudni sistem onakav kako ga kroje Memić i Faraget, ako su Tužilaštvo i Sud BiH mafijaške organizacije kako javno kažu Muriz Memić i Ifet Faraget, onda Inzkov zakon o zabrani negiranja genocida neće nikada biti proveden u praksi.

A i zašto bi, ako su kadije i sudije Muriz Memić, Ifet Faraget, facebook grupa i lokalni sarajevski mediji.

Dakle, razlika je samo u sadržaju, a suština ista: destruktivno djelovanje protiv univerzalnih principa i atakiranje pravne države.

Napomena: MAGistral će pratiti razvoj situacije i pokrenuti kampanju podrške nevino zatvorenim ljudima i posebno Alisi Ramić, Posložićemo sve dostupne činjenice koje govore o terorističkom maltretiranju javnosti od strane kriminalne organizacije okupljene oko (poremečenog)? Muriza Memića, njegovog advokata i tužioca, te logistici koju mu pružaju medijski imigranti (vjerovatno spadaju pod najavljene sankcije od strane nove USA administracije). Krajnji cilj je da pripadnici te organizacije odu na dugogodišnje kazne zatvora. Naravno, kampanja neće imati za cilj bolesno okruženje u Sarajevu, nego internacionalni karakter. Vrijeme je da sarajevska mafija i njeni vinovnici, a koji su velikim dijelom spomenuti, odu iza rešetaka.