Nakon današnje presude Vrhovnog Suda Muriz Memić ponovo dezinformisao javnost i prijetio novim hapšenjima

Nakon današnje presude Vrhovnog Suda Muriz Memić ponovo dezinformisao javnost i prijetio novim hapšenjima
Share

Odlukom Vrhovnog Suda Federacije Bosne i Hercegovine optuženi Seferovići su oslobođeni, jer Tužilaštvo nije uspjelo “izvan svake sumnje” dokazati da se događaj u kojem je stradao sin Muriza Memića odigrao na način kako je to Sudu prezentovalo Tužilaštvo. Dakle, Sud nije rekao da nije bilo saobračajne nesreće, nego da slijed događaja koje je u optužnici navelo Tužilaštvo nije dokazano “izvan svake sumnje”.

Osim toga Sudijsko Vijeće se osvrnulo na medijske istupe (o.r. nije sudija imenovao, ali je lako za pretopostaviti da se radi o istupima koje je organizacija oko Muriza Memića koristila da bi kompromitovala sudske organe i pojedince, te prijetila hapšenjima, linčom sudija i ostalih) i naglasio da na Vrhovni Sud ne može niko vršiti pritisak, niti će iko ikada da hapsi sudije Vrhovnog Suda.

Skrivajući te činjenice i dezinformišući javnost, Muriz Memić je ponovo napravio krivično djelo, jer je stvorio lažnu informaciju da se ne smije pričati o saobračajnoj nesreći i stvorio je lažnu sliku da je on i njegova organizacija pošteđena sankcija u slučaju kršenja zakona, te time indirektno ohrabrio i pozvao druge na vršenje potencijalnih krivičnih djela i rušenja pravnog sistema Bosne i Hercegovine, pored ostalog pozvao je na hapšenje tužioca u ovom slučaju.

Nadalje, u stilu teroriste, javno prijeti da će uzeti pravdu u svoje ruke, u slučaju ako “država ne riješi slučaj”, Drugim riječima, ako pravosudni sistem ne optuži nekoga za ubistvo, a koga, to će odrediti Muriz Memić. Normalnom čovjeku je nezamislivo da neko nekome može reći da mu je “uginulo dijete, uginuće i drugo”, ali kad je u pitanju banda ili Muriz Memić koja je spreman na sve, pa i na terorizam, onda i takva brutalna podmetanja, s ciljem da ljudi budu nevini zatvoreni, nisu isključena.

Osim toga, neki političari, poput Konakovića, vjerovatno u nedostatku mentalnih kapaciteta da “preslušaju preusudu do kraja”, naravno, javnost su ponovo dezinformisali, pozvali na linč tužioca (iako tužioc donosi zaključke na osnovu dokaza, vještačenja itd.) i pokazali sav primitivizam, nagon za linč, zluradost i želju za destrukcijom u kom se danas valja javnost glavnog grada Bosne i Hercgovine. Upravo zbog njih samih, odnosno organizacije (kriminalne?) okupljne oko Muriza Memića i Ifeta Ferageta.

Čitav svijet je danas kao glavnu temu imao nametanje civilizacijskog zakona o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini. Samo u Sarajevu, mjestu koje se valja u blatu kriminala i mafije koja ruši zdravstveni i sudski sistem, glavna vijest je bio čovjek koji s viškom kriminalne energije teroriše građane glavnog grada Bosne i Hercegovine, zatvara nevine ljude, policajce, zatvara trudne i bolesne žene. A u stvari radi se o osobi koja je refleksija njega samoga: sve ono što on godinama govori, laže i podmeće drugima je njegov mentalni sklop. Čovjek koji je proizvod primitivizma i destrukcije koja je zavladala zadnjih godina u Sarajevu. Jad i bijeda ljudskog karaktera, koji nema poštovanja ni prema duši mrtvog djeteta.

Napomena: MAGistral će pratiti razvoj situacije i pokrenuti kampanju podrške nevino zatvorenim ljudima i posebno Alisi Ramić, Posložićemo sve dostupne činjenice koje govore o terorističkom maltretiranju javnosti od strane kriminalne organizacije okupljene oko (poremečenog)? Muriza Memića, njegovog advokata i tužioca, te logistici koju mu pružaju medijski imigranti (vjerovatno spadaju pod najavljene sankcije od strane nove USA administracije). Krajnji cilj je da pripadnici te organizacije odu na dugogodišnje kazne zatvora. Naravno, kampanja neće imati za cilj bolesno okruženje u Sarajevu, nego internacionalni karakter. Vrijeme je da sarajevska mafija i njeni vinovnici, a koji su velikim dijelom spomenuti, odu iza rešetaka.