Slučaj Memić: Kontroverzna udružena grupa okupljena oko Memića nastavlja golgotu nevinih ljudi

Slučaj Memić: Kontroverzna udružena grupa okupljena oko Memića nastavlja golgotu nevinih ljudi
Share

Pomahnitala asocijalno-psihopatska (kriminalna?) organizacija okupljena oko Muriza Memića, oca koji seksistički ponižava, napada i linčuje djevojku (kako je Memić nakon saobračajne nesreće nazvao Alisu Mutab, iako ona to nikad nije potvrdila) njegovog umrlog sina i poziva visoke funkcionerke sudskih institucija da ga “prime” (žargon iz vozačkih kabina), nastavlja da uništava kompletne porodice i pri tome aktivno doprinose sudski, medijski (posebno kosovci face-psihopata i avazdedo) i drugi dijelovi sarajevskog primitivnog podzemlja.

Na osnovu interpretacija i proizvoljnih špekulacija “kako je ovo-ono, vjerovatno je ono-ovo” i na osnovu konstrukcija (koje nigdje na svijetu nisu relevantne činjenice/dokazi za pravosuđe, osim vjerovatno u sarajevskom pravosuđu) Memićevog privatnog tužioca, te njegovog advokata kojeg u kuloarima nazivaju “ma to je komad budale” (o.a. svojim ušima slušao kad su to relevantni ljudi izgovorili i samo odmahnuli rukom) zatvoren je policajac koji je vodio uviđaj nakon saobračajne nesreće. Čovjek koji nevin odlazi u zatvor, ostavlja porodicu na rubu egzistencije. Čovjek koji kao policajac nikada nije bio u nekom rasteru u vezi nezakonitih radnji. Dakle, pored policijskog službenika Dupovca i Alisinog oca Mutaba, koji već dva mjeseca leže nevini u pritvoru, na osnovu performans- pretpostavki etički nekompetentnog tužioca, spomenuta (kriminalna?) organizacija uspijeva uz pomoć Tužilaštva (??) da montira scenario koji je čak i Vrhovni Sud FBiH već dva puta odbio i time pokazao da se radi o mediaplanu organizacije okupljene oko (poremečenog?) Memića.

Sedam navodnih svjedoka koje je ova spomenuta (kriiminalna?) organizacija, najvjerovatnije “izmislila” “potplatila” “ucjenila” ili možda što-šta još gore, traže zaštitu? Pa naravno da traže zaštitu, jer su najvjerovatnije dali lažne iskaze i treba im zaštita od pravosudnih institucija kako bi bili sigurni da zbog lažnih izjava neće biti sankcionisani.

Dakle, u mjestu (Sarajevo) na kojem jedan od realnosti odmetnuti (poremečeni?) Memić odlučuje o životu i smrti svi se moraju zapitati da li će tu ostati, otići ili dati šansu da zdrav razum nadvlada kontroverznu organizaciju (kriminalnu?) okupljenu oko (poremečenog?) Memića. Pitam se, zar i to nije još jedan argument za Dodikovce i Čovićevce koji uz pomoć (poremečenog?) Memića i migriranog naturalizovanog Face- Psihopate i Avaz- Dede montiraju lažima skandale, afere i pri tome uništavaju porodice i živote, i naravno “ogađuju” BiH njenim prijateljima smišljeno, planirano, te naravno i izmišljenim “non-paperima”?

Pitaj se, hoće li neka srodna (kriminalna) grupacija sutra staviti metu na tvoje čelo?

(Poremećeni?) Muriz Memić i njegova kontroverzna (kriminalna?) grupa su čak i džemper koji je bio natopljen krvlju od povreda koje je u nesreći zadobila Alisa Mutab uspio uz pomoć spomenutih članova kontroverzne (kriminalne?) grupe da proglasi dokazom za linč protiv ove žene / djevojke koju (poremečeni?) Muriz Memić linčuje već pet godina. Pred čitavim Sarajevom! Gradom koji bi trebao da bude primjer svim drugim sredinama u BiH. I Sarajlije mirno posmatraju taj nezapamčeni zločin koji provodi (poremečeni?) empatije pošteđeni Memić i njegovi psihopatski saučesnici.

Je li trebala Alisa i njena porodica, zbog “uspaljenog” Memića da “uokviri” krvavi džemper i da gledaju u njega umjesto u TV? (Poremečeni?) Memić je jedina osoba koja je trebala odavno da bude iza rešetaka, a ne nevini ljudi. Samo on zna šta ga veže za smrt njegovog sina i sa familijom Seferović. A koju je takođe uništio i doveo u situaciju da zbog (poremečenog?) Memića nisu mogli biti osuđeni. A do sada bi vjerovatno i odležali kaznu za nesreću koja je dovela do tragedije. Ne, (poremečeni?) Memić, naviknut da svijet gleda “s visine”, nekažnjeno provodi svoj (kriminalni?) pohod. Nadati se da će pravda da pobijedi i da će (poremečeni?) Memić da se resocijalizuje i jednog dana pusti da njegov sin počiva u miru. Ovako njegov (kriminalni?) pohod, on i njegovi saučesnici provode uz zloupotrebu tragičnog kraja njegovog sina.

Kako da takav (ne)čovjek, koji koristi vlastito djete za uništavanje druge djece, bude normalan?

S te strane, možda su Dodik i Čović u pravu: Ko normalan da živi s takvim bolesnim okruženjem…