Feljton: Državni Udar – Rušenje OSA-e (2)

Feljton: Državni Udar - Rušenje OSA-e (2)
Share

Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) BiH već nekoliko godina udruženim snagama ruše svi oni kojima ne odgovara stabilna, jaka i sigurna država Bosna i Hercegovina. Ne samo „politički“ separatisti ili ekstremisti poput velikosrpskih političara Dodika i Čovića, nego prije svega kontroverzne i opasne sarajevske medijsko-mafijaško-pravosudne strukture čiji kadrovi već duže vremena ruše sigurnosno-pravni poredak BiH, a kako bi napravili “nezavisnu” mafijašku teritoriju koja je nedodirljiva za institucije države BiH.

Dakle, ne ruše (do sad nisu imali uspjeha) Dodik i Čović OSA-u, nego kosovsko-kontroverzne strukture koje trenutno vladaju Sarajevom, a koje imaju veze sa najavom od prije nekoliko mjeseci od strane Face- Psihopate da “počinje rat”. Ili kakva slučajnost, da nakon objavljivanja presretnutih razgovora u kojima je jasno da “postupajući tužilac” trguje nekakvim zlatom i ima redovni kontakt sa, u najmanju ruku, poznatim sarajevskim podzemljem, dolazi od strane “postupajućeg tužilaštva” do hapšenja direktora Američkog Univerziteta (čiju diplomu ima direktor OSA-e). Da kriminalna banda okupljena oko (poremečenog?) Muriza Memića i opskurnog manipulatora Farageta hapsi i uništava sedam nevinih porodica, uz to trudnu ženu koja od djetinjstva ima diagnosticiranu epilepsiju! Ili provjeravaju diplomu direktorice KCUS-a, a tu ustanovu odavno “ponovo” pokušava preuzeti organizacija koja ima veze sa Avaz-Gavrankapetanovićem i “isisavanjem” buđžetskog novca.

Dakle, red je da se provjere diplome glavne Tužiteljice Gordane Tadić, postupajućeg Tužioca Olega Čavke, manipulatorkog advokata Ifeta Farageta i naravno postupajučeg tužioca u slučaju “Memić”. Jer nevjerovatno je da neko ko je akademski regularan može da lažima, manipulacijama, interpretacijama i bez ijednog “dokaza izvan svake sumnje” zatvara nevine ljude, posebno policajce koji su časno radili svoj posao i da pri tome širi opštu nesigurnost da svako od nas može biti “uhapšen”, jer se to “prohtijelo” spomenutoj organizovanoj grupi. Bandi koja kroz vezu sa gorespomenutom zdravstvenom mafijom “isisava” do sada milionsku cifru poreskih obveznika i plačanje pritvora za NEVINO zatvorenu Alisu Mutab, njenog oca, časnih policajaca koji nisu spremni da pod pritiscima lažu i terorišu javnost!

A u toj grupi (bandi?) ima “oraha” na pretek: prodavanje firmi “na crno”, pranje novca, preprodaja oružja (Memićev pištolj), utaje poreza, itd, itd. Pljačkanje državnog budžeta kroz npr. 16 zaštičenih svjedoka u slučaju “Memić”, a koji su zaštičeni samo zbog toga da budu zaštičeni od procesuiranja zbog davanja “lažnih iskaza”. Ili pljačkanje građana kroz davanje “ličnog obezbjeđenja” (poremečenom i kriminogenom?) vozaću Murizu Memiću od kojeg svi danas drže po 100m odstojanje, jer je postao prijetnja sigurnosti svakog pojedinca u BiH, pogotovu u Sarajevu.

Da apsurd (državni udar) bude još gori, o OSA-i i njenim nadležnostima odlučuju oni koji su u svim normalnim državama, legitimni „ciljevi“ obavještajnih institucija! Iz prostog razloga, jer su svojim djelovanjem ili indicijskim okolnostima (npr. trgovina na crno), potencijalna opasnost za sigurnosni, privredni ili pravni poredak države koju „predstavlja“ takva agencija, odnosno u BiH, OSA.

Niko nije nedodirljiv, pa ni direktor OSA-e. Ali postoje u civilizovanim državama, procedure, komisije i institucije, a koje nadgledaju i/ili sankcionišu nepravilnosti u radu takvih agencija. Ali ne na način da uništavaju ulogu i operativni karakter takve agencije, a koja predstavlja „prvu liniju“ preventivnog djelovanja i identificiranja „neprijatelja“ jedne države.

Montiranje i osmišljavanje sistemskog rušenja OSA-e, kroz hajku na njenog prvog čovjeka, započeo je ranije Dnevni Avaz (iz poznatih razloga), a nastavili “i drugi sarajevski KOS-ovci”.

Avaz je, po ugledu na Karadžićevu strategiju „ponižavanja -drugih- kroz masovna silovanja bošnjačkih i hrvatskih žena i djevojčica“, koristio primitivnu propagandu protiv direktora OSA-e, atakujući morbidno mjesecima na njegovu suprugu i porodicu. Čak je u ekstazi primitivnog idiotluka, koji je tada bio svakodnevnica tog tabloida, jedan „pircing na pupku“ proglasio „antibošnjačkim elementom“!?

Hajka na OSA-u nastavljena je sistemski kroz neke državne i entitetske institucije, da bi na kraju prvog čovjeka OSA-e, na principu improvizovanja, izokretanja i obesmišljavanja uloge i značaja OSA-e, monitiranom optužbom doveli pred sud.

Da državni udar bude još nevjerovatniji, od OSA-e se traži polaganje računa za ono što u stvari može i smije da „radi“ ili „zna“ samo OSA, odnosno neka (kontra)obavještajna agencija. Poput CIA-e, BND-a, BIA-e, SOA-e itd.

Legitimni „ciljevi“ OSA-e; počevši od Tužioca koji je podigao tužbu protiv OSA-e (a obustavio tužbu protiv organizovane mafije za prodaju diploma), preko separatističkih političara, potencijalnih terorista, kriminalaca, organizovanih mafijaških struktura, korumpiranih novinara, ruskih agenata i dezinfekcionista, „stranih“ ratnika, „utajivača“ poreza, „odavalaca“ državnih tajni i drugih „interesantnih“ likova i organizacija, koji su „po kriterijima jedne obavještajne agencije“ opasni po državu i njeno funkcionisanje, danas sude OSA-inim rukovodiocima i urušavaju najvažniju agenciju za funkcionisanje države BiH.

Po istoj mantri, i po istoj metodi, montiranja, kao što je to bio skorašnji slučaj povodom iskonstruisane afere „Respirator“. (o tome smo pisali u Feljtonu „Afera Respirator“).

Ukratko, OSA smeta „nalogodavcima“ koji su učestvovali u montiranju procesa protiv prvog čovjeka OSA-e, a kako bi urušili OSA-u, time i BiH. Prije svega kako bi došli u posjed „informacija“ koje je OSA prikupila o gorespomenutim „subjektima“ njenog djelovanja.

I naravno Dodik i Čović nisu na prvoj liniji, jer njima samo dobro dođe taj cirkus “balijskog” (sinonim iz kolumne Nijaza Durakovića koji je definisao takvu sortu Bošnjaka) obračunavanja i uništavanja svega onoga što im treba ojačati državu. Jer balije neće državu, jer onda ne mogu raditi šta hoće. Exekutori i rušioci države su u Sarajevu, a Banja Luka i Mostar su odavno “otpisali” takvo mjesto kao mjesto u kojem je moguće nešto pozitivno i dobro za sve. Sarajevu trebaju Face- Psihopata i (blentavi?) Muriz Memić, “sposobni” Avazdedo i “nada” da će im “FR” dati “džaba” koju KM. Odvaratan primitivizam koji trenutno ubija i ono malo BiH što je ostalo. Na stranu što u takvom gradu više niko nije siguran da će možda sutra npr. od strane bande koju predvodi Memić, Feraget, Hasanpašić biti “uhapšen” i “terorisan”, kao što je to danas sliučaj sa nevino zatvorenom (TRUDNOM I BOLESNOM!!!) Alisom Ramić i ostalima. Vrijeme je da se ljudi počnu buditi i da te bande protjeraju iz Sarajeva dok je još uvijek moguće spasiti nešto od onoga što je Sarajevo značilo Bosni i njenim građanima.

Feljton: Državni Udar – Rušenje OSA-e (1)