25 godina: Još uvijek dopušteno ponižavanje žrtava genocida

Share

11. jula 2020 se navršava 25 godina od kad je počinjen najstrašniji zločin nakon II Svjetskog rata. Zločin Genocida u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini.

Ni nakon 25 godina srbijansko-bosanskosrpska politička elita, na svjetskoj razini problematičnih likova, mahom lažova i zločinačkih manipulanata, nije odustala od tadašnjih ciljeva.

Kao i prije 25 godina, kada je međunarodna zajednica pasivno, te time aktivno doprinosila izvršenju genocidnog zločinačkog poduhvata na čitavoj teritoriji BiH, tako danas, ta ista međunarodna zajednica oličena u mehanizmu i izvršnoj moći Visokog Predstavnika, pasivnog promatrača nastavka tog zločina kroz negiranje od strane istih srbijansko-bosanskosrpskih mediokriteta, praktično aktivno, kroz njegovo nedjelovanje doprinosi realizovanju posljednje faze svakog genocida: Negiranju Genocida.

Takvim neodgovornim odnosom prema problemu, Visoki Predstavnik dolazi u situaciju da na isti način zasluži odlikovanja koja su od strane srbijansko-bosanskosrpske političke elite dodijeljenja najkrvoločnijim zvijerima srpske istorije: monstruoznom psihopati Radovanu Karadžiću i krvoloku Ratku Mladiću.

Pod plaštom medijatorskog „čekanja da se BiH lideri dogovore“ Visoki Predstavnik je najveći zločin nakon drugog svjetskog rata stavio u ravan donošenja zakona o nekakvoj veterinarskoj agenciji na nivou države BiH, a o kojoj ne postoji „dogovor“ BiH lidera.

Visoki Predstavnik je danas, 10.07.2020, mogao bez ikakvih kolebanja da dekretom smijeni Načelnika Srebrenice koji je svojim maloumnim i primitivno-četničkim vokabularskim akrobacijama taj najveći zločin nakon drugog svjetskog rata sveo na ravan brojki.

Visoki Predstavnik je danas, 10.07.2020, mogao dekretom da proglasi 11.07.2020 Danom Žalosti na čitavoj teritoriji BiH i tako aktuelnom Predsjedavajućem Vijećem Ministara dati do znanja da njegovo provođenje zločinačko-četničke istorije ima svojih granica. Naravno s konsekvencama.

Visoki Predstavnik, Herr Valentin Inzko, 11.07.2020 ima šansu da uđe u istoriju kao neko ko je odgovorno i u duhu međunarodnih normi i konvencija provodio mandat.

Ili će se priključiti plejadi osuđenih u Nirnbergu i onih u Haškom Tribunalu.