Ubijen migrant: Ponovo “nesretan” slučaj

Share

BIHAĆ – Ubistvo migranta koje se dogodilo jutros u Kulen Vakufu rezultat je nesrećnog slučaja tokom krivolova, a počinilac, državljanin BiH sve je priznao policiji, javlja BHRT.

Kako se u Bosni i Hercegovini “rekonstruišu” ubistva, pogotovo migranata jasno je da polako, ali sigurno, ulazimo u fazu anarhije u kojoj “život” pojedinca nije vrijedan ni jedne marke. 

Zadnja dva mjeseca javljeno je najmanje 6 slučajeva mrtvih migranata. Uglavnom radi se, po zvaničnim saopštenjima o “greškama” migranata tako što su “pokušavali” da prolaze kroz cijevi, “narušavaju” tuđu imovinu ili prelaze ilegalno granicu prema Hrvatskoj. I ta saopštenja su u široj BiH javnosti uzeta “zdravo za gotovo”, kao “pozitivno” za veliki broj primitivno-zluradih Bosanaca svih krvnih zrnaca. 

Pogotovu onih koji podržavaju monstruzni bilten koji širi mržnju, nasilje pod plaštom “za to su krivi oni koji nisu pristali na kraljevu ideju deportacija u matične zemlje”. I nikada ta bagra novinarskog smeća nije odgovorila na pitanje s čijim avionima će biti deportovani i na koje aerodrome će takvi avioni dobiti dozvolu za slijetanje!

Ta bagra je umjesto toga započela medijski zločin i lov na migrante, a kako bi slavljenički odsvršavali njihove neiživljene frustracije poznate iz frojdovske psihoanalize.

Istina da je spomenuti jadni migrant ubijen nesretnim slučajemo je onoliko vjerodostojna koliko je prije dva mjeseca u jednom gradiću u blizini Banja Luke vjerodostojno da je jedna mlada djevojka samu sebe porodila i pri tome da su smrtno stradale i ona i njena beba. Nikada niko od nadležnih nije uradio temeljnu istragu, a istina je bila tu gdje je pronađena ubijena majka i beba. Tako isto je istina da su migranti ubijeni “nesretnim” slučajem.