Frankfurt: Manifestacija “Welt für Bosnien und Herzegowina”

Frankfurt: Manifestacija "Welt für Bosnien und Herzegowina"
Share

U organizaciji bosansko-njemackog kulturnog udruženja “Sevdah” organizovana je manifestacija “Welt für Bosnien und Hercegowina” (o.r. “Svijet za Bosnu i Hercegovinu”). Pored parlamentaraca Manfreda Pentza, Josipa Juratovića, Gradonačelnice Frankfurta i uglednih BiH građana publici se obratio i bivši Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Za organizaciju i koordinaciju posjete Predsjednika Mesića brinuo se honorarni konzul za Bosnu i Hercegovinu iz Gvineje Dalibor Jurkić.

Manifestaciji je prisustvovalo više od hiljadu građana Bosne i Hercegovine. Kulturno-umjetnički program su moderirali Belinda Bećirović i Ismet Šahurić (Udruženje “Sevdah”).

Svi najavljeni gosti su održali govore sa porukama podrške euroatlanskom putu Bosni i Hercegovini. U jeku agresije na Ukrajinu, a koja neminovno stvara nesigurnost posebno kod građana BiH svi sudionici su poslali poruke mira, ali i poruke koje reflektuju odlučnost da se zajedničkim snagama moramo oduprijeti nasrtajima na mir, demokratiju i prava čovjeka.

MerisCon ARTDesign – Hari Maslic