Žabokrečina: Petokolonaši, efendija, ruski Ambasador, seks, sapun i COVID-19

Žabokrečina: Petokolonaši, efendija, ruski Ambasador, seks, sapun i COVID-19
Share

Kako se bliži kraj 2020. godine javnost u pojedinim medijima u BiH se sve više bombarduje glupostima, koje najviše metaforično opisuje riječ  „žabokrečina“. Upravo kad se BiH počinje vračati u fokus Evropske Unije i posebno Amerike, vaskrsnuli su neki likovi koji se nalaze na stranicama nekih zlonamjernih tabloida.

Evo nekih od primjera.

Efendija i Avazdedo

Oni  govore nekim arapskim jezikom i koriste neke arapske pojmove koji mi u BiH uglavnom ne razumijemo. Od kud onaj vaskrsnuli efendija ponovo kod Avazdede, to najbolje znamo on i ja. Isto pitanje i odgovor je od kud je on mogao da intervjuiše najpoznatijeg jugoslovenskog zatvorenika, tih 80-tih godina, ako je on u tom totalitarnom režimu (taj zatvorenik) mogao biti kontaktiran samo npr. od KOS-a, DB-a i dr. Ali o tome 2022.

Nije to sada ni bitno, koliko je glupo i idiotski spominjati neke organizacije tamo negdje iz egipatske prošlosti (neka bratstva i druga „sranja“), a za koje 90 % stanovnika BiH nikad nije čulo. Čak indicira i moguću ucjenu i prijetnju u smislu „ako podigneš optužnicu zbog utaje poreza, povezaću te s terorističkim organizacijama“, a što ne bi bilo prvi put da spomenuti tabloid koristi u obračunu sa drugima. Međutim pozadina je ta da se „aktivirala“ peta kolona, a koja je oduvijek djelovala u onim momentima kad se naziralo neko dobro rješenje za BiH. Tada je ta peta kolona, preko tabloida koji zna ko i zašto ga finansira, imala zadatak da Bosnu i Hercegovinu predstavi kao „islamističku“, a što nije uspjelo ni prosrpskim političarima 90-tih, a ni njihovim sljedbenicima, poput velikosrpskih ideologa Dodika, Ćovića i Avazdede.

Poznata mantra, naturalizovanih kosovaca i bivšeg reisa.

Ruski Ambasador Ivancov – za većinu persona non grata u BiH

Ta osoba je trebala već odavno biti proglašena personom non grata u BiH, ali zato što nije, opet dobija medijski prostor u kojem „po običaju“ dijeli BiH. Pri tome, karakteristično za zlonamjerne političare, obavezno govori o „miru“ i „stabilizaciji“ u BiH, kao da smo pred ratom! Naravno, to je taktika pokušaja zastrašivanja, a da bi „destabilizirao“ BiH.  

Ivancov je jedna podmukla i manipulantska ličnost koja već toliko godina stvara nacionalne tenzije u BiH, te time ugrožava mir i stabilnost u BiH. Ruski MVP Lavrov dolazi samo da bi „spašavao“ separatiste, a ne sa dobrim namjerama, te ga treba koliko je moguće poslati njima.

Amerika je odobrila vojni budžet od preko 750 000 000 000 dolara. Rusija nešto oko 35 000 000 000. Pa ko je tu sila, a ko nije, govore brojevi i svako idiotsko spominjanje rata je “pucanje iz ptičarke”.

Hadžifejzović i neočekivano „prvo“ gostovanje ministrice Turković (SDA)

On je (Hadžifejzović), kao što uvijek pokazuje i ne krije, ostrašćeno i frustrirano opterećen sa SDA-ovcima.

I odjednom, baš sad (kad se BiH počinje vračati u fokus Evropske Unije i posebno Amerike), gošća mu ministrica Turković.

Odmah nakon tog intervjua počinje brutalna hajka od separatističkih srpskih političara iz manjeg BiH entiteta. Tu im se pridružuje „dvorska ministarka“ iz Srbije poznatim maloumnim prijetnjama ratom!

Interesantno je da to što „imputiraju“ Ministrici Turković, još niko nije ni vidio ni čuo.

Jer jednostavno žena nije nikoga „poredila“, niti je rekla nešto što je nerealno za budućnost.

To nije njen nivo, niti je to bio nivo begovskih intelektualaca.

Na stranu, što su preci ministrice Turković Jevreji, te bi trebala tužiti za antisemitizam. Dakle, totalna separatistička žabokrečina koja ima za cilj samo da separatiste spasi izvjesnih skorašnjih sankcija. Na stranu da to dolazi iz „studija“ koji je u 90-tim, kad nije mogla ni CIA, imao telefonsku vezu sa zarobljenim Predsjednikom BiH!? O tom potom.

Predsjednik Hrvatske i „pogodak u sridu“

Predsjednik Hrvatske je „pogodio u sridu“, jer je dao do znanja da je budućnost BiH u građanskom uređenju. A što je potpuno nova konotacija u pogledu na budućnost BiH, za razliku od strane HDZ-ovih zvaničnika, koji princip „građanstvo“ izjednačuju sa „fašizmom“, a u isto vrijeme idiotski zagovaraju “etničko” pravo glasa.

I to je, u stvari, najvažnija poruka Predsjednika Hrvatske “BiH će biti građanska”..

Tako da likovanje neustavne organizacije HNS i njenog poglavara ili je slaganje tom činjenicom ili ne kontaju.

S druge strane, histerično reagovanje na izjavu Predsjednika Hrvatske je prevršilo mjeru „normalnosti“. Naime, čovjek je rekao ono što je činjenica „trenutno je građanska država fantazija, zbog etničkog političkog sistema, ali je u budućnosti dostižna“.

Opaska u vezi sapuna i parfema je možda pogrešna, jer može i obrnuto: prvo parfem, pa sapun. Npr. kad odeš na Tai- Masažu. Ali to su samo špekulacije i njegov problem.  

Ili je Predsjednik Hrvatske mislio

1.sapun „riješiti se otvorenih separatista i separatista „u rukavicama““, a onda

2. parfemom izglasati novi Ustav Republike Bosne i Hercegovine. Eto vidjećemo u budućnosti.

Covid, seks i mačoizam

Kad vidim koliku su hajku podigli na Prof. Dr. Sebiju Izetbegović, sjetim se hajki na bivšu Predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. Obično se sjetim slike jednog novinara koji je u uvodu njegovog dnevnika poslao poruku „ko biva strašnu“ tadašnjoj Predsjednici Hrvatske. Ta poruka je bila toliko opterećena frojdovskom dijagnozom „strast ću donekle utoliti tako što ću te napasti“, pjenom u ustima itd. Ali sad imamo i COVID-19. Htjeli ne htjeli mnogi su u apstinenciji i njihov „apetit“ poneki od njih „umiruju“ napadima i podsvjesnim (ili svjesnim) nagonima, izvrtanjem činjenica, prebacivanjem odgovornosti na druge, primitivnim podmetanjima itd. Manifestiranje „seksualnih fantazija“ je raznovrsno, ali i ponekad opasno. Mačoizam (pogotovo balkanski) veoma je čest među dosta javnih ličnosti. Profesorica Izetbegović je sigurno kao „javna ličnost“ za mnoge postala personifikacija fantazija (uspješna žena), kao što je to i Kolinda.

I istina je, bivša Predsjednica Hrvatske je baš ono što se kod nas kaže „dobraaa“, ali ne moram zato da budem isfrustriran i mačoista.

Napomena: Nije naručeno od nekoga ili neke partije, CIA-e, OSA-e itd., nego moj stav i upozorenje da se konačno počne razlikovati “ispravno” i “neispravno”, “moralno” i “nemoralno”, te da se prema tome i ponaša odgovorno. S tim što, iako moj lični stav, mora se uzeti u obzir da moj lični stav najčešće pripada širokom civilizacijskom stavu.

H.M.