(Kriminalna?) organizacija okupljena oko Muriza Memića teroriše pravosudje BiH

(Kriminalna?) organizacija okupljena oko Muriza Memića teroriše pravosudje BiH
Share

Nakon što je Avaz (logističar organizacije) objavio nešto “što nema nikakvu činjeničnu vrijednost”, niti činjenično pokazuje o čemu se radi, osim da ostavlja dojam vanljudskog napora polupismenog autora da “izmisli krivično djelo”, (kriminalna?) organizacija Muriz Memić i Feraget započela Cyber (teroristički?) napad na pravosuđe države Bosne i Hercegovine. Nešto ranije je ta grupa, potpomognuta tzv. zastupnicom (uhljebljena Murizova kčerka) pokušala fingirati nekakve napade na kuću, a i njihov “sociološki nekompetentni” advokat je “nabacio” da su pucali i na njegovu vikendicu, ali eto kao on nije htio da prijavi.

(Kriminalna?) sarajevska organizacija je od danas pozvala građane da “terorišu emailovima” ciljane osobe u pravosuđu BiH, te time počela da vrši Cyber Terorizam prema pravosuđu Bosne i Hercegovine. Npr. u Njemačkoj postoji krivično djelo “email teror” i “telefonski teror”. Da li če barem vođe te kriminalne grupe biti uhapšene ili će opet početi hapsiti nevine ljude, zavisi od sarajevske čaršije, Avaza, Face- Psihopate i stručnjaka za zakone Memića. Inače inoficijelnog glavnog tužioca u Sarajevu, koji je do sada uništio 7 nevinih porodica i još se ne vidi kraj njegovih poremečenih (kriminalno-terorističkih?) ciljeva.

Koliko su vođe te (kriminalno-terorističke?) organizacije karakterno i sociološki opsjednuti egocentričnim nagonom mržnje prema drugima, govori i primjer skandaloznog provociranja od strane tzv. zastupnice, inaće Murizove kčerke, koja je prijetila pred Sudom, optuženima da će “ići u zatvor”. U normalnoj državi, a kako je ona stranka u sudskom postupku, takve kočijaško-primitivne prijetnje bi bile sankcionisane trenutnim stavljanjem lisica i udaljavanjem od Suda, a da ne bi došlo do još gore eskalacije. Murizova kčerka, svojim medijskim nastupima na najbolji način potkrepljuje tezu da se najvjerovatnije radi o veoma sumnjivoj organizaciji (kriminalnoj?). S druge strane, njena psihološka slika odaje (vjerovatno nasljeđeno od oca) da je fokusirana samo na sebe, a za druge nema ni nulte empatije ili tolerancije. Njena logika zaključivanja je patološki opterečena nemogučnošću da svijet posmatra izvan “sebe” tj. sociološka percepcija je egocentrična “ego = centar svijeta”. Da ona i njen otac vjeruju u “ono što su iskonstruisali” je vjerovatno, ali je nevjerovatno da ta porodica još nikad nije bila u stanju da skonta da postoje hijade drugih roditelja (babova, sestara, majki) koje su izgubile tragično djecu. “Osvetnička tuga” koja je dio “emocionalnog karaktera” koje ovo dvoje “čudnih i opasnih likova” svakodnevno demostriraju je nezabilježena ljudska osobina koja graniči sa psihološkim profilom onih koji su izvršili genocid u Srebrenici.

Kako god, golgota po svemu sudeći nevino optuženih ljudi i porodica se nastavlja, jer sarajevska primitvna čaršija “podržava” sve ono što znaći destrukciju, mržnju, rušenje, uništavanje državnih institucija i pogotovu ekstremistički nagon zluradosti kad je u pitanju “montiranje” golgote drugima. Kod te sorte ne igra ulogu o kome se radi, te ni to je li to žena, trudna, bolesna. Toj sorti današnjih “sarajevskih monstruma” je bitno samo da “uništavaju”, po vlastitom “nahođenju” i da “tragediju” koriste kao štit za trošenje kriminalne energije. Nadati se da će vođe spomenute (kriminalne?) organizacije stići zaslužena pravosudna kazna. Jer i Ratko Mladić je tragično izgubio dijete, ali je osuđen za njegove zločine. Ta pravda mora biti primjenjena i na spomenute onog dana kad konačno Sud utvrdi/potvrdi pravu istinu o smrti mlađeg Memića.

Ta organizacija (kriminalna?), koja ruši ustavni poredak BiH, traži odgovor na pitanje “ko je ubica”, iako Memići i Faraget, kako kažu znaju ko je ubica. Ali oni još nisu uhapšeni za prikrivanje izvršioca teškog krivičnog djela?! Naravno, vrijeme će pokazati koliko se radi o kriminogenoj psihologiji, koja je smrt vlastitog djeteta okrenula u osvetu prema okolini i liječenju ličnih kompleksa više vrijednosti. Ukratko, monstruozna karakterna osobina, koja do sada nije zabilježena u medicini i istoriji civilizacijskog vremena.

Takođe je jedinstven slučaj od postojanja civilizacije da je pravosudni sistem “utvrdio” uzroke tragedije, da su “optuzeni” više puta priznali odgovornost za “učinjeno Djelo”, a da je “oštečeni” uz pomoć “čaršije” i “destabilizirajućih medija” napravio “hajku” i doveo do oslobađanja “onih” koji su priznali odgovornost.

Ali to za današnje Sarajevo nije ništa čudno.

Zašto?

Danas je to grad kojim vlada grupa koja dijeli važne pozicije samo na osnovu npr. jednog twitta koji “blati” njihove političke protivnike.

Ako napišete javno nešto negativno na društvenim mrežama o “politički protivnicima” trenutne vladajuće grupe, kupite par stotina lajkova i “(kriminalna?) organizacija koja vlada Sarajevom” će Vam odmah dati neku funkciju ili čak ministarska “javna sredstva”.

Ili drugi primjer.

Čovječanstvo se nalazi u strašnoj “covid” pandemiji.

Jedino mjesto na svijetu od kako postoji ljudski rod je današnje Sarajevo u kome su, u vrijeme najvećih posljedica pandemije, lokalne vlasti slale “odrede” policijskih agencija da hapse doktore i medicinsko osoblje!!! Strašno!

Danas je Sarajevo mjesto u kom je normalno da se misli da ljekari “ubijaju”, mjesto u kom je normalno misliti da “policajci zataškavaju ubistva”, u kom je normalno misliti “da udružene grupe ubijaju nečiju djecu”, mjesto u kom ti “stave metu na čelo”, ako imaš veze sa “domaćim sigurnosnim agencijama”, mjesto u kom je normalno da mislis “da neko ko ima amneziju da laže”…

Strašna i poražavajuća spoznaja, da je to glavni grad neke države. Fenomen sličan kao u javnosti Srbije da je skoro pa “opuštajuća Tema” za javnost “strastveno” diskutovati o “zaklanim, samljevenim, iskasapiljenim” ljudima, a kao desert “dive” se monstruoznim fotografijama tih zločinaca.

U takvoj sredini niko nije siguran, jer te neka budala bez problema može optužiti za “ubistvo djeteta”, a da to ta poremečena sredina prihvati. I naravno, kako to Memići “strastveno i zlonamjerno” vole da istaknu “svako mora da spava “u tenama. Međutim, u tenama moraju da spavaju i zluradi, jer pravda je spora, ali uvijek dođe na naplatu. Sarajevska rulja je, bez kritiičkog razmišljanja, prihvatila zlonamjernu, kriminalnu, zločinačku i monstruoznu Memićevu konstrukciju da je neko rekao “uginuo ti je sin, uginuće i kčerka”. Koji su to umovi koji mogu da to kažu, odnosno “izmisle” i koja je to poremečena javnost koja odmah poziva na linč, a da se ne upita kakav je čovjek koji najvjerovatnije samo da bi zatvorio po svim prilikama nevine ljude iz samo njemu nekih poznatih razloga, govori takve zločinačke bljuvotine? Na stranu što pri tome ne pokazuje ni “nulu” osječaja, a kamoli da mu se promijeni faca na licu.

Da li ste ikada u nekim poremečenim sarajevskim medijima vidjeli neki intervju, izjavu ili komentar od strane najvjerovatnije nevino optuženih u ovom slučaju?

Niste, naravno. Ali ste večinom aplaudirali Memićevim monstruoznim izjavama, prijetnjama, podmetanjima i “željeli” razapinjati optužene “na krst”….ili potajno plakali “aj jadni otac…”. Ali da li ste se ikada upitali da li je taj “jadni otac”ipak samo jedna poremečena kriminalna, patološki-iskomleksirana i osvetnički nastrojena individua, koja o drugima misli ono što on vidi “kad se pogleda u ogledalo”? Da je to ćovjek kojem može pomoći samo psiholog. Kao napomena, i Ratko Mladić je bio “ožalošćeni otac”, ali je odgovoran za smrt hiljada ljudi. Dakle, tugovao je naravno za djetetom, ali je imao nultu empatiju i toleranciju prema drugima.

Ako niste reagovali tako, onda pripadate manjini koja je danas meta spomenutih kriminalnih bandi i organizacija.

Jednostavno, to što se danas dešava u Sarajevu, društvene vrijednosti koje šire pojedini mediji, rulja koja ruši institucije države…to nije još zabilježeno u istoriji ljudske civilizacije.


Trenutno sarajevske bande ruše kompletnu Bosnu i Hercegovinu sa ciljem da Sarajevo stave pod kontrolu i da nesmetano “crpe budžet”, bez straha od procesuiranja.


Napomena: MAGistral će pratiti razvoj situacije i pokrenuti kampanju podrške nevino zatvorenim ljudima i posebno Alisi Ramić, Posložićemo sve dostupne činjenice koje govore o terorističkom maltretiranju javnosti od strane kriminalne organizacije okupljene oko (poremečenog)? Muriza Memića, njegovog advokata i tužioca, te logistici koju mu pružaju medijski imigranti (vjerovatno spadaju pod najavljene sankcije od strane nove USA administracije). Krajnji cilj je da pripadnici te organizacije odu na dugogodišnje kazne zatvora. Naravno, kampanja neće imati za cilj bolesno okruženje u Sarajevu, nego internacionalni karakter. Vrijeme je da sarajevska mafija i njeni vinovnici, a koji su velikim dijelom spomenuti, odu iza rešetaka.