Davor Selak: Pristupio SDA zbog nemogućnosti predstavljanja sarajevskih Hrvata kroz HDZ1990

Davor Selak: Pristupio SDA zbog nemogućnosti predstavljanja sarajevskih Hrvata kroz HDZ1990
Share

Davor Selak, koji je bio predsjednik KO HDZ 1990 i član predsjedništva HDZ 1990, prešao je u Stranku demokratske akcije.

Svečano potpisivanje pristupnice održano je danas u prostorijama Općinskog odbora SDA Ilidža.

Selak je inače HDZ 1990 napustio krajem prošle godine, a govoreći o razlozima napuštanja, tada je za medije kazao da je “dolaskom predsjednika Cvitanovića – ova stranka je postala takva da u svom Predsjedništvu nema predstavnike iz Sarajevskog kantona. Ne znam zbog čega, to trebate pitati rukovodstvo stranke. Ja sam istupio – jer nema potrebe da budem član, jer sarajevski kanton – ne odlučuju o djelovanju HDZ 1990. To je jedan od prvih povoda”

“Sarajevski Hrvati su najviše oštećeni tim. Nismo mogli dati preporuke, došlo je do niza dešavanja, presude haškim zatvorenicima, glasanja oko akciza… Da se tome pristupilo na neki drugi način, bilo bi bolje. Imali ste dvije izjave Raguža i Cvitanovića, vidjeli ste da se u Ragužovoj ne izražava mržnja. On nije sretan zbog presude haškim pritvorenicima, ali to je na jedan puno drugačiji način, sa suosjećanjem sa žrtvama zločina na svim stranama. To je ključ djelovanja političkih partija koje žele dobro svim narodima”, naveo je Selak.