Nakon zakona o zabrani negiranja genocida Milorad Dodik ponovo negira genocid i poziva na raspad Bosne i Hercegovine

Nakon zakona o zabrani negiranja genocida Milorad Dodik ponovo negira genocid i poziva na raspad Bosne i Hercegovine
Share

Visoki Predstavnik u BiH Valentin Inzko je dopunio krivični zakon Bosne i Hercegovine i tim zakonom će svi oni koji negiraju genocid, ratne zločine i/ili veličaju ratne zločince koji su presuđeni od međunarodnih i domaćih sudova biti kažnjeni zatvorskim kaznama propisanim zakonom.

Ovaj Zakon stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja na službenoj internetskoj stranici Ureda visokog predstavnika, ili jedan dan od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Bosne i Hercegovine”, koji god od tih dana nastupi ranije.

Danas je politički ekstremist Milorad Dodik ponovio da on ne priznaje genocid.

Kako je i Tužilaštvo BiH saopštilo da će postupati na osnovu novog zakona, logično je očekivati da će Milorad Dodik biti uhapšen.

Osim toga, kao što smo i prije dvije godine naglašavali Milorad Dodik (kao i bilo koji drugi ekstremist) ne može da bude u Predsjedništvu BiH.

Nakon nametanja ovog civilizacijskog zakona očekujemo od druga dva Člana Predsjedništva BiH da zabrane ulazak Miloradu Dodiku u zgradu Predjsedništva BiH.

To ne bi bila neka nova metoda, jer su 90-tih godina vlasti srpske paradržave na isti način zabranjivale obavljanje funkcija kadrovima iz reda Bošnjačkog i Hrvatskog naroda. Protagonisti takvih metoda su većim dijelom na izdržavanju zatvorskih kazni, ali jedan ogroman broj nosioca tadašnje ekstremističke vlasti, poput Milorada Dodika (koji je kao poslanik u ratnoj skupštini srpskog naroda odobravao i ratne zločine) još uvijek su na slobodi.

Za arhivu povodom predstojećeg suđenja Miloradu Dodiku prilažemo njegovu izjavu od dana 23.07.2021:

Ovo što je učinio nije dio njegovog ovlaštenja (o.r. misli na Visokog Predstavnika), niti njegovog konsenzusa, on ovdje oživljava mrtvaca koji se zove visoki predstavnik. Pokazao je da je tipični srbomrzac (o.r. ovdje već krši nametnuti zakon), čovjek koji je sin oficira Gestapoa (o.r. i ovdje krši odredbe nametnutog zakona) niste mogli ništa drugo od njega očekivati. Ovo je pravno neutemeljena odluka, RS ovo odbacuje, genocid se nije desio u Srebrenici (o.r. za ovo je propisana kazna zatvora do 5 godina), to kažu mnogi relevantni faktori u svijetu.(o.r. ovdje krši zakon jer laže), kazao je Dodik.

Poručio je da se genocid nasilno pokušava nametnuti, te da je ovom odlukom ” zakucan posljednji ekser u mrtvački kovčeg BiH”. (o.r i ovdje negira genocid)

Tražiće se da Skupština zabran djelovanje na teritoriji Republike Srpske Suda, Tužilaštva, SIPA i svih institucija van Dejtonskog sporazuma. (o.r. poziva na raspad Bosne i Hercegovine)

Opet ponavljam genocid se nije desio, nazovite me za 10 dana da vidite da ću vam isto reći, kazao je na kraju svog obraćanja. (o.r. Milorad Dodik prvi kandidat za sankcije)