Činjenice govore nešto drugo: (Ne)oficijelna koalicija SDP-SBB izmišlja (video) i MAGistralov osvrt

Činjenice govore nešto drugo: (Ne)oficijelna koalicija SDP-SBB izmišlja (video) i MAGistralov osvrt
Share

Analiza koju je proveo BH Dnevnik pokazuje da su politički gubitnici ti koji se bave ili bi voljeli da se bave manipulacijom izbora. U prvom redu ovaj put SDP- Nermin Nikšić, a organizacija SBB-FR po ustaljenoj praksi (prošli put je “izmislio” 70 000), te manje organizacije nastale kao paravan za lokalne močnike.

BH DNEVNIK – Nakon brojnih špekulacija o neregularnosti izbora, a s obzirom na oko pola miliona nevažećih glasačkih listića, zaboravlja se da se taj broj odnosi na više od sedam miliona listića koliko ih je 7. oktobra bilo u opticaju u cijeloj BiH. Zbog toga, ali i ostalih nejasnoća, ukazuje se potreba za pojašnjenjem detalja ove teme. Uz konsultacije sa CiK-om BiH, a na osnovu preliminarnih podataka, donosimo pregled o broju, procentu i strukturi nevažećih listića.

(Izvor: BH. DNEVNIK)

MAGistralov osvrt

Na žalost, zbog gorespomentih organizacija i pojedinaca koji manipulišu sa i onako moralno potonulim društvom, čitav svijet bruji o BiH kao zemlji u kojoj je “falsifikovano” pola miliona glasačkih listića, a za nešto više od 3 miliona glasaća. Neko, a pogotovu oni koji plasiraju ovakve neistine trebaju da odgovaraju za narušavanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Vjerovatno je bilo manipulacija i pokušaja da se “izigra” izborna volja, ali ruku na srce, SNSD, SDA, HDZ, DF- Željko Komšić, SDS i druge veće partije ili koalicjie nisu imale za to potrebe. Posmatrajući degutantno i destruktivno djelovanje “koalicije” SDP-SBB-FR, najvjerovatnije je da je njihov plan prevare osujećen, te pokušavaju da naprave državni udar.

Nelogični padovi i usponi SDP-SBB-FR “koalicije”

Čak šta više, veoma je sumnjivo da je na prošlim izborima organizacija SBB-FR i FR dobio više od 200 000 glasova?!, a da je ovaj put, kod regularnih izbora dobio oko 6%. Ista stvar je pimjetna i kod izbora SDP-ovog kandidata, a koji u javnosti nije imao nikakve šanse. Odjednom preko 100 000 glasova! Koji rejting uživa Nikšićev SDP govori i primjer njegovog kandidata (podpredsjednik SDP-a) u manjem entitetu koji je dobio nešto više od 150 glasova, a on, Nikšić, nešto više od 6000 glasova! Dakle, nesrazmjeran i neuvjerljiv odnos između navodnih regularnih preko sto hiljada glasova njegovom kandidatu za Člana Predsjedništva. Doda li se tome poziv SBB-FR-a da Bošnjaci u manjem entitetu ne glasaju, time umanjujući šanse Ivaniću i SDP-ov “Proevropski blok”, koji je imao za cilj da “razbije” povratničku izbornu populaciju u manjem entitetu, jasno je da inoficijelni projekt slabljenja države BiH dobija podršku od Nikšića i njegovih “poslovnih” partnera.

Pitanje svih pitanja je da li su manipulisani izbori od onih koji su po svim okolnostima trebali i da dobiju najveći broj glasova ili od ovih koji nisu uspjeli ostvariti “cilj”, pa sada vlastiti “nedovoljno” brojčano iskombinovani izborni proces, svaljuju na druge?

U normalnom društvu rukovodstva gorespomenutih organizacija bi već 8. oktobra podnijelo ostavke i izvinulo se članstvu za sve greške i katastrofalne poteze koji su donijeli štetu svima u BiH. Najbolji primjer je Nermin Nikšić, zbog koga zakon o oporezivanju kladionica nije prošao (jer je glasao protiv), sad na populistički način laže i obmanjuje javnost. Po mnogima grobar socijaldemokratije u BiH. Čovjek koji je nezvanično u koaliciji sa svim opcijama koje rade protiv Bosne i Hercegovine, vjerovatno kako bi dobio uticaj na neke sudske postupke.

Jedini političar koji ima kapacitet da ponovo ujedini ljevicu (koju je rasparčao Nikšić) je novoizabrani Član Predsjedništva BiH Željko Komšić.