Politički gubitnici: Nasilna promjena izbornog rezultata

Politički gubitnici: Nasilna promjena izbornog rezultata
Share

Sa svih strana horde političkih gubitnika pokušavaju izvršiti državni udar. Kako je i pored sigurnosnih agencija, te 60 000 domaćih i stranih posmatrača propala pobjeda, pokušava se ponovnim brojanjem glasova, dakle bez 60 000 posmatrača izvršiti državni udar.

Krenimo od jednostavnih stvari:

  1. Izjave političkih manipulanata i kalkulanata o navodnih 100 000 glasačkih listića (za Predsjedništvo BiH) na kojima je navodno „pored njegovog kandidata“ upisano i ime drugog kandidata, te ga time oštetilo je manipulacija. Iz prostog razloga što je možda dopisan „njegov kandidat“ kako bi umanjio šanse drugom kandidatu. Primjera radi, možda je upisan Denis Bečirović samo s ciljem da listić ne bude validan (ili planski da bi radili to što danas rade), a na kom je stajalo ime npr. Komšića ili Džaferovića. Ko to može da utvrdi koje je ime dopisano, a koje nije?
  2. Prazni listići ne znače prevaru nego činjenicu da je neko nije glasao za sve nivoe vlasti ili je glasao npr. samo za članove Predsjedništva BiH, jer je to bilo najlakše. Ko može da dokaže da to nije istina?
  3. U principu za ispravno popunjavanje glasačkih listića za mnoge ljude je bila potrebna velika energija da bi razumjeli kako da to ispravno urade. Sam format papira je bio komplikovan tako da je hiljade ljudi ostavilo glasački listić praznim.

Ukratko, pokušaj gubitnika u većem entitetu, da kriminalizuju manipulacijskim spinovima pobjednike, te time „na mala vrata“ dobiju pristup glasačkim listićima govori o potencijalnoj opasnosti da pravo falsifikovanje izbora tek počinje, jer 60 000 posmatrača nije više tu!

Na stranu, što je masovno prozivanje „lopova“, „falsifikatora“, „kriminalaca“ zabrinjavajuća pojava, a koja govori o svijesti i karakteru političkih gubitnika.

U društvu gdje je prevara, sitni interesi, pokvarenost postalo mjerilo intelektualnog nivoa nije ni čudno da se sve gleda kroz prizmu prevara i kriminala. Pogotovu od onih koji bi za fotelje prodali i rođenu mater, a državu su odavno. Tako da su građani dali povjerenje „manjem zlu“, a ne manipulantima i kalkulantima željnih vlasti, koji umjesto da podnose ostavke zbog izbornog debakla, pokušavaju na kriminalan način da promjene izborni rezultat. Žalosno što je i članstvo takvih organizacija istog mentalnog sklopa, jer da nije, bili bi prvi koji bi tražili ostavku rukovodstva gubitničke partije.