Biti il’ ne biti: Panika u SBB-FR, nakon izjava Latića i Bassuenera o FR-u

Biti il' ne biti: Panika u SBB-FR, nakon izjava Latića i Bassuenera o FR-u
Share

U manje od 24 sata dogodile su se dva po SBB-FR (Fahrudin Radončić) katastrofalna objelodanjivanja činjenica o ovoj organizaciji.

Prvo je ugledni politički analitičar Kurt Bassuener konstatovao za Al Jazeeru, za većinu građana BiH odavno poznatu činjenicu, “da bi izbor Radončića, Dodika i Čovića u Predsjedništvo BiH bio poguban za BiH, jer bi to bio idealan tim za otcjepljenje”, a time i opšteg haosa.

Pri tome se Bassauener osvrnuo i na Bošnjački Sabor iz 1993. godine koji je za mnoge, gledajući iz današnje perspektive i zanemarujući situaciju koja je bila u godini 1993-oj, značio indirektni pristanak tadašnje SDA na podjelu BiH. Nastavljajući intervju, Bassauener je iznio njegovo mišjenje da bi Dodik, Čović i Radončić bili idealan tim za cijepanje Bosne i Hercegovine. Dodao je da “pri tome misli na obadvojicu”. Misleći na Izetbegovića i Radončića, dakle, ne dovodeći u vezu FR-a sa Saborom (o.r iako je i on tada bio direktni protagonist svih dešavanja u Sarajevu), ali dovodeći ga u vezu sa projektom cijepanja BiH.

U međuvremenu Bassuener, kojeg je SBB-ov tabloid povezao s alkoholom, demantovao vezu FR-ovu s Fildžan Republikom u 1993. godini, ali ne i o “idealnom timu” za cijepanje BiH.

Nakon eskalacije i panike u propagandno-lobističkom timu oko FR-a, nedugo zatim dešava se sljedeća katastrofalna publikacija “pozadine” političkog djelovanja ove organizacije. Ni manje, ni više, nego najodaniji lobista FR-a, od njega samog proglašenim za intelektualca, Nedžad Latić, poznat po ekstremističkom islamiziranju bosanskog jezika i dovođenju u BiH selefijskih pogleda na svijet, rekao je u gostovanju na FACE TV da je jedini motiv, po njemu, zbog čega je FR ušao u vlast, privatne prirode. (o.r. dakle ne briga o građanima, infrastrukturi, državi itd.)

Latić je otkrio da je FR ušao u koaliciju sa SDA, te time ušao i u vlast i preuzeo preko 1000 rukovodečih mjesta u administraciji BiH “zbog sudskog postupka i pokušaja da preko Bakira Izetbegovića ostvari pritisak na tadašnjeg tužioca (o.r. Čampara)!

Video (izvor FACE TV) možete pogledati na sljedećem linku, a spomenutu izjavu na 39-oj minuti: