ATP Rotterdam: Damir Džumhur poražen od Andreya Rubleva

Share

Naš najbolji teniser Damir Džumhur okončao je svoj nastup na ATP turniru u Rotterdamu porazom od Andreya Rubleva rezultatom 2:0 u setovima. (6:4, 7:6)

Otvaranje meča bilo je odlično za Džumhura, koji je već u prvom gemu iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 1:0, a zatim sigurnim servisom bez izgubljenog poena poveo sa 2:0. Zatim je uslijedio maratonski treći gem u kojem je Džumhur dva puta imao priliku za novi brejk i vodstvo od 3:0, ali se Rublev spašavao i došao do osvajanja prvog gema u ovom meču. I četvrti gem je bio dramatičan i dug. Džumhur je u njemu spasio četiri brejk lopte, dao sve od sebe ali na kraju ipak izgubio gem pa je Rublev poravnao na 2:2.

Džumhur u narednom gemu ekspresno pravi još jedan brejk i to bez izgubljenog poena, a odmah nakon toga stiže i do 4:2. Od tog momenta, Rublev počinje igrati mnogo bolje i osvaja četiri vezana gema s kojim stiže do osvajanja prvog seta. Prvo uz dosta poteškoća smanjio na 4:3, pa je napravio brejk za 4:4, a zatim još jednom dobro odservirao i onda sve to krunisao brejkom za osvajanje prvog seta rezultatom 6:4.

Početak drugog seta pripao je Rublevu, koji je bio u strašnom naletu. Ruski teniser je dobro servirao za 1:0, a onda stekao i prednost brejka te poveo sa 2:0. U tim trenucima se činilo da je Rublev vrlo blizu pobjede, ali Džumhur se nije predavao, odmah napravio ribrejk i potom došao do 2:2. Ponovo su uslijedila dva vezana gema za Rubleva (4:2), ali i Džumhur je uzvratio istom mjerom te stigao do 4:4.

Na kraju se otišlo u taj-brejk gdje je Rublev odigrao bolje i slavio zasluženu pobjedu i prolaz u naredni krug takmičenja.

Andrey Rublev će u četvrtfinalu turnira u Rotterdamu igrati protiv pobjednika meča između Filipa Krajinovića (38. ATP) i Grigora Dimitrova (5. ATP).