NBA: Milwaukee Bucksi i Mirza Teletović prekinuli saradnju

Share

Mirza Teletović (32) dobio je raskid ugovora i više nije član Milwaukee Bucksa. Iz Milwaukeeaja su kazali da je zdravlje igrača najvažnije. Mirza dugo nije bio na parketima, na kraju je došlo i do prekida saradnje.

Mirza Teletović je dugo vremena odsutan sa terena, a glavni razlog tome su zdravstveni problemi zbog kojih je i došlo do raskida saradnje.

“Zdravlje igrača, pa tek onda sve ostalo”, riječi su generalnog menadžera Bucksa Johna Horsta, koji je pojasnio situaciju.

“Milwaukee Bucksi su, od decembra prošle godine, pratili situaciju Mirze Teletovića i nakon konsultacija, odlučili smo da u dogovoru sa igračem prekinemo saradnju. Cijenimo sve što je Mirza uradio za Milwaukee i našu zajednicu, te njemu i njegovoj porodici želimo zdravlje i dug život”, stoji u saopštenju Bucksa.

Mirza Teletović  je kratko rekao da je u dogovoru sa porodicom i menadžerom donio odluku da uzme pauzu do ljeta, s obzirom na to da je ova sezona uskoro i zvanično gotova, nakon čega će razmatrati ponude za nastavak karijere.

“I ja bih se htio zahvaliti čelnicima i medicinskom stafu Milwaukee Bucksa, koji su bili maksimalno posvećeni mom oporavku i koji su se trudili da sve prođe u najboljem redu. Razilazimo se u prijateljskim odnosima. Što se tiče mog oporavka, on ide jako dobro, a moje stanje prate najbolji specijalisti”, kaže Teletović i dodaje:”Moram istaknuti da moja karijera još nije gotova, kako se špekulisalo. U narednim mjesecima maksimalno ću se posvetiti vraćanju u formu, kako bi bio fizički spreman kada se odlučim vratiti na parket. Za sada pratim košarku ‘s parkinga'”, rekao je Teletović.

Teletović je na ljeto 2012. godine stigao u NBA ligu kada je iz Saski Baskonije stigao u Brooklyn Netse. Tri godine kasnije potpisao je za Phoenix Sunse da bi se na ljeto 2016. pridružio Bucksima.

Posljednji meč za Bucske odigrao je 7. novembra prošle godine kada je za nešto manje od 17 minuta postigao 16 poena u porazu od Clevelanda. To je bio njegov 10. ligaški meč ove sezone, a nakon toga je zbog zdravstvenih problema odsustvovao s terena. Tokom tih 10 mečeva prosječno je igrao nešto manje od 16 minuta i pri tome postizao 7,1 poen.