Njemački velikan zainteresovan za Goretzku

Share

Sportski direktor Bayern Munchena Hasan Salihamidžić danas je izjavio za medije da je njegov klub ozbiljno zainteresovan za dovođenje Leona Goretzke iz Schalkea.

“Leon Goretzka je sjajan fudbaler, to je činjenica. Ali, on je trenutno član Schalkea i mi to poštujemo. Mogu samo reći da smo zainteresovani za njega”, rekao je Salihamidžić, a prenijela zvanična stranica Bayerna.

Osim Bayerna, interes za Leona Goretzku pokazuje Liverpool i Arsenal, i biće zanimljivo pratiti do kraja ovaj zimski prelazni rok. Gledajući prošlost ipak za dovođenje ovog sjajnog igrača najviše šanse ima Bayern, koji je u prošlosti znao kupovati igrače od ljutog rivala.

Postoji mogućnost da Leon Goretzska dođe na kraju sezone, naime njegov ugovor sa Schalkeom ističe krajem Juna i tako postaje slobodan igrač. Pojedini mediji su već ovu informaciju objavili tačnom i da su se Bayern i Goretzska sve dogovorili ali zbog profesionalnosti drže sve u tajnosti.

Leon Goretzka je moderan veznjak i visok je čak 190 centimetara, za Schalke je odigrao 101 utakmicu i dao 14 golova, dok je za njemačku reprezentaciju nastupio 12 puta i u šest navrata bio strijelac.