Posljednji pozdrav kapitenu: Fiorentina se oprostila od Astorija

Share

Fudbaleri Fiorentine trenutno igraju na domaćem terenu protiv Beneventa u okviru 28. kola italijanske Serije A. Naravno, utakmica u Firenci počela je minutom šutnje zbog velike tragedija koja je zadesila Fiorentinu prije sedam dana kada je preminuo kapiten ove ekipe Davide Astori.

Artemio Franchi stadion danas je bio u znaku kapitena Astorija i na taj način su navijači Fiorentine odlučili da pošalju posljednji pozdrav ovom igraču koji je prerano otišao. Na tribinama su se mogle vidjeti mnoge poruke za Astorija, a mnogi navijači nisu se mogli suzdržati da ne zaplaču.

Vjerovatno jedna od rijetkih minuta šutnji u historiji koja je protekla bez apsolutno ikakvog zvuka, buke ili dobacivanja s tribina kako je to slučaj u većini slučajeva. Sigurno je da će igrači Fiorentine današnji meč igrati za svog kapiten, a to pokazuju i njihove suze dok je trajala minuta šutnje. Astori je prerano otišao, no sigurno da nikada neće biti zaboravljen!

U 13. minuti utakmice sve je stalo, sudija je prekinuo meč kako bi se svi još jednom oprostili od Astorija. Navijači Fiorentine su priredili koreografiju koja je do suza dovela sve prisutne na tribinama.