Svijet Filma: Novi Tarantinov film dobio je naziv, datum i još jedno veliko ime!

Share

Potencijalno pretposljednji film Quentina Tarantina se polako oblikuje pred očima javnosti.

Prije nekoliko mjeseci smo saznali da je režiser završio novi scenario koji će na neki način biti povezan sa ubistvom Sharon Tate. Detalji o radnji su se pojavljivali tu i tamo, ali sada je kompanija Sony Pictures objavila ime, sinopsis i potencijalnu glumačku postavu.

Glavnu ulogu preuzeo je Leonardo DiCaprio, a uz njega tu je i Brad Pitt, dok je zvaničan naziv filma “Once Upon a Time in Hollywood”.

Tarantino film opisuje kao priču koja se odigrava 1969. godine u Los Anđelesu. Glavni likovi su Rik Dalton (DiCaprio), bivša zvijezda vestern TV serije i njegov dugogodišnji dubler Klif But (Pitt). Oni se  bore da uspiju u Hollywoodu kojeg više ne prepoznaju, ali Rik ima veoma poznatu komšinicu – Sharon Tate.

Dok su ranije mediji spominjali Tom Cruisea u pregovorima za ulogu, u ovom zvaničnom obavještenju njegovo ime nije spomenuto. Nije poznato da li je Cruise odbio da radi na projektu ili su pregovori još uvijek u toku. Glasine kruže da bi Margot Robbie mogla tumačiti lik Sharon, dok bi Cruiseu bila povjerena uloga tužioca. Osim toga, navodno je režiser napisao ulogu u scenariju koju je namijenio Al Pacinu.

Premijera filma “Once Upon a Time in Hollywood” zakazana je za 9. avgust 2019. godine.