The Crow: Reboot filma dobio datum izlaska

Share

The Crow je snimljen 1994. godine u režiji Alexa Proyasa, a rađen je po adaptaciji istoimenog stripa Jamesa O'Barra. Film je postao ništa manje od kultnog klasika pogotovo što za sobom vuče i jednu tragičnu priču.

Već neko vrijeme se spominje reboot legendarnog The Crow filma iz 1994 godine, a sada je potvrđen i datum izlaska filma, s Jason Momoa u glavnoj ulozi.

Posljednje što smo saznali o filmu, koji bi se trebao zvati “The Crow Reborn” jeste da bi glavni glumac trebao biti Jason Momoa, a režiser Corin Hardy.

Sony je pristao distribuirati film, koji bi navodno trebao biti vjernija adaptacija strip knjige The Crow od pisca Jamesa O'Barra.

Također, Sony je objavio i datum izlaska filma, a on je 11. oktobar 2019 godine.

Originalni The Crow film je izašao 1994 godine, režiser filma je Alex Proyas, scenaristi David J. Schow i John Shirley. Zvijezda filma je Brandon Lee kojem je to, nažalost, bio posljednji film. Priča prati Erica Dravena (Lee), rock muzičara koji je oživljen iz smrti kako bi osvetio svoju smrt kao i silovanje i smrt svoje zaručnice.

Brandon Lee nije doživio završetak snimanja,  jer je ubijen na setu, zbog greške ekipe za rekvizite. Naime, u pištolju koji je trebao biti napunjen lažnim mecima, ćorcima – našao se pravi metak.

“Odradio sam svoj posao, i presretan sam. Nisam siguran da li mi je ova uloga suđena, ili me je sreća samo pogledala”, rekao je Brandon Lee prije snimanja filma.

Nezavršene scene u kojima je trebao on glumiti su riješili prepravljanjem scenarija, dvojnicima i specijalnim digitalnim efektima.