Barcelona: Samsung danas predstavlja Galaxy S9

Share

Samsung će danas uoči otvaranja Mobile World Congressa, u Barceloni predstaviti jedan od najiščekivanijih mobitela ove godine Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 je prvi značajniji mobitel koji će biti predstavljen u 2018. godini. On bi trebao biti odgovor na Appleov iPhone X koji je predstavljen krajem prošle godine.

Nema sumnje da ćemo vidjeti napredniji model u odnosu na prošlogodišnji Samsung Galaxy S8, ali prema dosadašnjim najavama neće to biti revolucionaran uređaj. Samsung bi, osim osnovnog modela Galaxy S9, trebao predstaviti i Galaxy S9 Plus s većim ekranom. Cijena Galaxy S9 bi trebala biti jednaka cijeni njegovog prethodnika.

Prema dosadašnjim glasinama, novi Samsungov flagship telefon bi također trebao imati zaobljen ekran poput S8 i dual kameru za Plus verziju. Galaxy S9 će također najvjerovatnije imati ekran sa zaobljenim uglovima, metalni rub, stakleni i prednji i zadnji dio.

Jedno od najznačanijih poboljšanja S9 u odnosu na prethodnike će biti zasigurno nova kamera, koja će imati bolje performanse u uslovima slabe svjetlosti i mogućnost podešavanja otvora blende.