Četiri Zlatna globusa za film Martina McDonagha

Četiri Zlatna globusa za film Martina McDonagha
Share

Glumice su na crveni tepih stigle obućene u crno, kako bi i na taj način skrenule pažnju na problem seksualnog zlostavljanja u njihovoj, ali i ostalim profesijama.

Drama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, reditelja Martina McDonagha, pobednik je na dodeli Zlatnog globusa, osvojivši ovu nagradu u četiri kategorije, uključujući i nagradu za najbolju filmsku dramu i najbolji scenario.

Na tradicionalnoj filmskoj manifestaciji, jednoj od najvećih pre dodele Oscara, strani novinari u Hollywoodu za učešće u ovom filmu nagradili su i glumicu Frances McDormand za glavnu žensku ulogu, kao i glumca Sama Rockwella za najbolju mušku sporednu ulogu.

Zlatni globus za najbolju dramsku mušku glavnu ulogu dobio je Gary Oldman za film Darkest Hour, dok je ova nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu pripala Allison Janney za film ITonya.

Najbolji reditelj Guillermo del Toro

Za najbolji film u kategoriji komedija ili mjuzikl proglašen je Lady Bird rediteljke Grete Gerwig.

Za najboljeg reditelja proglašen je Guillermo del Toro, koji je režirao The Shape of Water.

Nagrada za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu pripala je Saoirse Ronan za ulogu u filmu Lady Bird, a najbolji muški glumac u istoj kategoriji je, prema oceni novinara, James Franco za ulogu u filmu The Disaster Artist.

Dodeljene su i nagrade za najbolja televizijska ostvarenja, gde je najveći uspeh ostvarila mini serija Big Little Lies.

Zlatne globuse za uloge u ovoj seriji dobili su i glumci Nicole Kidman (najbolja glavna ženska uloga), Laura Dern (najbolja sporedna ženska uloga) i Alexander Skarsgard (najbolja muška sporedna uloga).

Glumice odjevene u crno

Zlatni globus u kategoriji za najbolju TV dramu dobila je The Handmaid's Tale.

Za ulogu u ovoj drami Elisabeth Moss je dobila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, dok je za najboljeg glumca u TV drami proglašen Sterling K. Brown (This Is Us).

Ovogodišnja dodela Zlatnog globusa ujedno je bila i prva velika filmska manifestacija posle razotkrivanja producenta Harveya Weinsteina.

Veliki broj žena iz filmskog sveta stigle su na crveni tepih odevene u crno, kako bi i na taj način skrenule pažnju na problem seksualnog zlostavljanja u njihovoj, ali i ostalim profesijama.

Izvor: Agencije