FR opet u “strahu”: Nakon “namještenih” suđenja, sad evo i “atentat”

FR opet u "strahu": Nakon "namještenih" suđenja, sad evo i "atentat"
Share

U kratkom vremenu RAK je izrekao više kazni medijima koji su iznosili pogrešne informacije, ali tabloid Fahrudina Radončića još uvijek ne snosi ni minimalne sankcije, kad je u pitanju širenje dezinformacija, neprovjerenih podataka i posebno kad je u pitanju širenje nesigurnosti i ugrožavanje bezbjednosti građana BiH, posebno u većem entitetu, odnosno ugrožavanje pravnog poretka u BiH.

Zadnji takav slučaj je text u kojem, povezujući nekakav atentat, nepotvrđen od nadležnih institucija, ili u najgorem slučaju iznoseći podatke koji će uticati na ishod istrage, a po čemu je poznata ta organizacija (na taj način “obavještavajući” dotične), dovodi sa svojim kontroverznim imidžom i ugled hrvatske Presjednice, time i ugled Republike Hrvatske u jedan “negativan” kontekst.

Naime, čovjek koji je uvijek “povezan” i “upetljan” u kriminalno-asocijalne pojave u BiH i regionu, povezujući na taj način instituciju Predsjednika jedne države, narušava ozbiljno ugled svih s kojima on ima veze ili koje on na “fotomontiranim” fotografijama “prikaći” uz sebe.

U ovom slučaju Predsjednicu Hrvatske, pogotovu što je on i njegova organizacija od svjetskih medija prepoznata i označena kao faktor nestabilnosti i kao nacionalistička partija i kontroverzna organizacija.

Bez ikakvih špekulacija, samo na osnovu razuma i dostupnih medijskih i drugih izvještaja, ako iole postoji neko ili neka organizacija koja bi i pomislila da izvrši “atentat” na ovog neprijatelja građana BiH, posebno Sarajeva, to bi po nekoj logici bila lica ili organizacije od istog miljea s kojima se “povezuje” lik i dijelo ovog tragikomičnog lika, koji je zarad svojih interesa, postao najveći neprijatelj demokratske BiH.

Na stranu što njegov psihološki profil, narcisoidnog i egoističnog karaktera, nije u stanju da prihvati činjenicu da je on beznačajna politička figura BiH države, ali značajan faktor destrukcije i destabilizacije kroz permanentne nasrtaje na državu BiH i najbrojniji narod u BiH, povezujući čitav narod sa extremizmom, a kako bi završio projekt s kojim je došao da bude naturalizovan u našoj domovini.

Krajnje je vrijeme da se nadležne institucije, ako nisu pod njegovom kontrolom, pozabave sa Radončićem i njegovom organizacijom u smislu “da li je on i njegova organizacija sigurnosna prijetnja i da li rušenjem pravnog poretka treba biti zakonski sankcionisan”.

Idealno bi bilo kad bi SBB smogao snage da smijeni i izbaci iz partije ljude poput njega.

A da RAK počne da sankcioniše ovaj medijski produkt koji je u službi politike i propagande protiv države BiH, te time je upitno koliko je moguće tolerisati, u smislu slobode medija, nasrtaje na pravni poredak sistema u kojem zivi ovakav produkt i koristi sve blagodati koje treba da uzivaju mediji koji posluju u okvirima zakona Bosne i Hercegovine.

Drugim riječima, ako moć i sistem kroje osobe koje žive u svijetu “namještenih suđenja”, “feudalnih zakona”, “mafijaških obračuna”, “atentata”, u zemlji koja je pod “patronatom” Međunarodne zajednice i koja traži svoj put prema Eurointegracijama, postavlja se pitanje da li smo svi mi ugroženi od takvog pogleda na svijet?

Da li će ili da li je priča o “nepotvrđenim atentatima” poruka da mi, koji mislimo drugačije od ovakvih, moramo računati na odmazde? Na kraju krajeva, poznat je njegov obračun i pismo po pravilima “lekinih zakona”, a koji u BiH nisu bili poznati do njegovog dolaska.

 

Text njegovog tabloida možete pročitati OVDJE.