U novoj emisiji KolibriS gostuje akademska umjetnica Sandra Radić Parać.

U novoj emisiji KolibriS gostuje akademska umjetnica Sandra Radić Parać.
Share

Nakon vrlo uspješne 1. sezone emisije KolibriS u kojoj smo ugostili ukupno 37 umjetnika/ica i djelatnika/ica iz kulture i počeli s emitiranjem na ukupno osam televizija diljem Hrvatske, u srijedu 29. rujna u 20 sati na youtube kanalu emisije KolibriS (https://www.youtube.com/EmisijaKolibris) premijerno će se emitirati 1. epizoda u 2. sezoni emisije KolibriS u kojoj gostuje akademska umjetnica Sandra Radić Parać.

Sandra je rođena u Mariboru, odrasla je na otoku Čiovu, a posljednjih sedam godina živi i radi u Berlinu. Kako je bilo studirati na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a kako živjeti i likovno djelovati u Trogiru te što je presudilo da Sandra Radić Parać 2014. iseli u Berlin i kako se snašla u novoj zemlji i novom gradu saznajte u 1. emisiji u 2. sezoni emisije KolibriS u srijedu 29. rujna u 20 sati.

Također, posebnost prve epizode, osim izuzetne gošće, leži u činjenici kako smo emisiju snimili in situ tj. u prekrasnom prostoru Galerije sv. Krševana u Šibeniku za vrijeme trajanja Sandrine samostalne izložbe “Unutarnji mostovi”.

JEDINSTVENOST EMISIJE KOLIBRIS

Ono što emisiju KolibriS čini jedinstvenom u Hrvatskoj jest činjenica da ju vodi i uređuje osoba iz struke – povjesničarka umjetnosti s dugogodišnjim djelovanjem kao nezavisna kustosica koja ima direktan uvid u život i djelovanje hrvatskih umjetnika/ica – njihovog duhovnog i stvaralačkog bogatstva, ali i problema s kojima se umjetnici susreću u svakodnevnom životu i svom umjetničkom djelovanju. Emisija KolibriS u fokus stavlja pojedinca – gosta/gošću, dok je prezentacija njihovog umjetničkog opusa popratni sadržaj. Naime, cilj je usmjeriti pažnju gledatelja na ljude koji stoje iza umjetničkih djela, na pojedince koji stvaraju sve te divne likovne, glazbene, književne, filmske, kazališne i ine umjetničke opuse te ih na taj način potaknuti da dodatno istraže opuse i djelovanje gostiju koje smo predstavili u emisiji KolibriS.

ŠTO NAS ČEKA U 2. SEZONI EMISIJE KOLIBRIS:

I dok smo u prvoj sezoni emisije KolibriS stavili naglasak na likovne umjetnike, u drugoj sezoni se planiramo posvetiti i drugim umjetničkim područjima kao što su književnost, ples, glazba te smo već dogovorili gostovanja poznatih hrvatskih glazbenika i glazbenica koja ćemo pravovremeno najaviti u medijima.

Ono što možemo reći jest da i dalje aktivno radimo na decentralizaciji umjetnosti pa će gledatelji u narednih mjesec dana moći upoznati samoborsku umjetnicu Maju Cipek koja je diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, ali i maturirala solo pjevanje na Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru, zatim uglednu muzejsku pedagoginju Željku Jelavić koja više od 30 godina radi u zagrebačkom Etnografskom muzeju i koja nam je ukazala na važnost održavanja pedagoških programa i radionica u sklopu muzeja, Međimurku Ivu Kožnjak – voditeljicu i kustosicu u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga u Prelogu koja nam je predstavila bogatu povijest i važnost međimurskog kraja i Preloga, ali i mladu, talentiranu, vrijednu i intrigantnu varaždinsku akademsku umjetnicu Luciju Žuti koja svojim umjetničkim radom na jedinstven način otvara teme koje su svakodnevne, sveprisutne, ali vrlo često percipirane kao tabu teme, tj. teme koje uzimamo kao svete ili nedodirljive. A područje glazbe otvaramo ugošćivanjem poznate hrvatske glazbenice Mirele Priselac Remi– glazbenice, tekstopiskinje i skladateljice u bendu Elemental, profesorice engleskog i španjolskog jezika i književnosti, ujedno i prevoditeljice i pjesnikinje, ali i predane aktivistice u udrugama za prava glazbenika i borkinja za prava žena, manjina i svih koji se osjećaju drukčijima.

Autori emisije KolibriS:

Sonja Švec Španjol – urednica i voditeljica

Mateja Rusak – vizualni identitet

Broadcast.hr – produkcija

Emisiju možete pratiti na:

youtube kanalu: https://www.youtube.com/EmisijaKolibriS  

Facebook stranici: https://www.facebook.com/KolibriSonja

Facebook grupi:   https://www.facebook.com/groups/178469487464750   

Instagram profilu: https://www.instagram.com/emisija_kolibris

Televizije na kojima se emitira emisija KolibriS:

Plava tv

Kanal Ri

Varaždinska televizija

Osječka tv

TV Jadran

Dubrovačka televizija

Trend TV

Diadora TV

MAGistral /Sonja Švec Španjol