Najava izložbe: Nataša Vukadin “Šetnja kroz snove”

Najava izložbe: Nataša Vukadin "Šetnja kroz snove"
Share

Samostalna izložba slikarice i grafičke dizajnerice Nataše Vukadin “Šetnja kroz snove” biće otvorena u prostoru kultnog Street Cafea u Zenici  u subotu 27. oktobra 2018. u 19:00 sati. „Šetnja kroz snove“ je njena IV samostalna izložba.

“Izložba će postavkom djela biti posebna, sa snažnim kompozicijama i crtačkim elementima karakterističnim za modernizam koji je prisutan kod Nataše Vukadin u kontinuitetu. Izložbu će svakako upotpuniti i ambijent – Street Cafe Gallery sa austrougarskog arhitekturom, a posjetici izložbe pridružit će se Nataši u „Šetnji kroz snove“ kroz puteve ljepše od svakodnevne realnosti. Izložba se realizuje u organizaciji Harija Maslića generalnog menadžera agencije MerisCon Art iz Frankfurta i dio je projekta koji promoviše umjetnike iz BiH u Evropi.”, kaže zenički umjetnik Milenko Šećerović.

Nataša Vukadin je do sada učestvovala na više od 30 kolektivnih izložbi  i 30 internacionalnih i domaćih likovnih kolonija. Učestvovala je na 5 bijenala likovnih umjetnosti i mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Izlagala je u Turskoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Do 2016. god. je bila sekretar Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline- ULUSD. Član je upravnog odbora ULUSD-a. Bila je član organizacijskog odbora. I. i II. Iternacionalne likovne kolonije- Bugojno. Predsjednica I. i II. likovnog konkursa za djecu Osnovnih škola na području Bugojna 2013 i 2014. Glavna organizatorica “Izložbe Uskopaljskih umjetnika” u sklopu festivala “XVI., XVII., XVIII. i XX.USKOPALJSKE JESENI” u Uskoplju.

U realizaciji izložbe učestvuju poznati umjetnici Hiba Alajbegović-Mustafić iz Sarajeva, te Milenko Šećerović i Hilmo Kahrić-Hils iz Zenice.

Otvorenje će uljepšati brojni gosti iz svijeta kulture i umjetnosti, a za ugodnu atmosferu brinuće se virtuoz na akustičnoj gitari Arsenije Torlaković.