Nakon 50 godina: Dostupna studijska verzija pjesme “Lover Man”

Share

Ranije neobjavljena verzija pjesme muzičke legende Džimija Hendriksa (Jimi Hendrix) napokon je postala dostupna.

Riječ je o studijskoj verziji pjesme “Lover Man”, koja je najnovija najava izdanja albuma “Both Sides Of The Sky”, koji će izaći 9. marta.

Pjesmu  je u decembru 1969. godine snimio trio koji će postati poznat kao Band Of Gypsys, a činili su ga Hendriks, basista Bili Koks (Billy Cox) i bubnjar Badi Majls (Buddy Miles).

Pjesma je snimljena nakon nekoliko pokušaja grupe Jimi Hendrix Experience prethodnih godina, ali bend nije uspio da isporuči verziju koja bi bila zadovoljavajuća za muzičara iz Sijetla.

“Džimov pravi dom bio je studio – tu su se muzika i magija događali. Volio je sve što se tiče snimanja, i bilo mi je posebno zadovoljstvo i čast da sviram i učestvujem u tom procesu – i tada i sada”, kazao je inženjer Edi Kramer (Eddie Kramer), koji je učestvovao u stvaranju spomenutog albuma.

Album “Both Sides Of The Sky” čini 13 pjesama, od kojih 10 ranije nisu objavljivane, a u pitanju je posljednji dio trilogije iz Hendriksove arhive, koju još čine “Valleys Of Neptune” iz 2010. i “People, Hell & Angels” iz 2013. godine.

https://youtu.be/HHAdV5mwDxw