Željko Komšić: Siguran sam da pobjeđujemo

Željko Komšić: Siguran sam da pobjeđujemo
Share

Na tribini “Trenutak istine” održane u organizaciji Kantonalnog odbora Demokratske fronte (DF) Tuzlanskog kantona, član Predsjedništva te stranke iz Tuzle Mahir Mešalić ustvrdio je da su njeni članovi pokazali da im je država važnija od bilo čega pa i od stranke, saopćio je Sekretarijat DF-a.

Predsjednik Gradskog obora Demokratske fronte Bahrudin Šarić je naglasio da je jaka stranačka organizacija u Tuzli formirana za kratko vrijeme i naglasio odlučnost za daljnje  jačanje DF-a ne samo u tom gradu već u cijelom Kantonu.

Predsjednik Kantonalnog odbora stranke Zlatan Begić naglasio je da su njeni aktivisti   svakodnevno s bazom, s narodom.

– Vi ste ti koji se pitate, najvažniji ste, svi mehanizmi su u vašim rukama. 200 mjesnih organizacija, gradska, opštinske i kantonalna, mi smo najorganizovanija i najjača politička opcija u Tuzlanskom kantonu. Nije bilo lako, ali smo radili i veliko hvala na tome – kazao je Begić učesnicima tribine.

Skupu se obratio i predsjednik DF-a Željko Komšić.

– Ovo je pobjednička priča, siguran sam. Ljudi vam vjeruju. Vodimo tri bitke, unutarnju, sami sa sobom, drugu za očuvanje socijaldemkratije, a treću za Bosnu i Hercegovinu. Ljuta je ovo bitka i za nju nam treba hrabrost  – rekao je.

– Bitka za Predsjedništvo je bitka da se ne dozvoli da nam olovkom podijele ono što nisu mogli tenkovima, puškama i zločinom. Hvatajmo se olovke u oktobru da se ne bi hvatali nečeg drugog poslije. Kada vas vidim, siguran sam da pobjeđujemo – dodao je Komšić.

Učesnicima tribine obratili su se također predsjednica Odbora DF-a iz Zeničko-dobojskog kantona Alma Kratina i šef Kluba zastupnika te stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić.

Tokom skupa, uručeno je 1.800 novih članskih kartica za članove u gradskoj i općinskim organizacijama DF-a.

Izvor: Agencije