ATP Rotterdam: Federer pobijedio Dimitrova za 97. titulu u karijeri

Share

Roger Federer savladao je rezultatom 2:0 u setovima Grigora Dimitrova u finalu ATP 500 turnira u Rotterdamu. Sjajnom Federeru ovo je 97. ATP titula u karijeri, a treća u Rotterdamu.

Iako je prije meča bilo najava da bi Federer mogao imati probleme zbog manje povrede, od samog početka bilo je jasno da se nalazi u sjajnoj formi i da je, bez obzira na godine, trenutno najbolji igrač svijeta.

Prvi set počeo je sigurnom igrom oba igrača na svoj servis, a onda u petom gemu pri rezultatu 2:2, Federer pravi prvi brejk, da bi u sedmom gemu napravio još jedan i za 26 minuta provedenih na terenu poveo s 1:0 u setovima.

Sjajan ritam Federer je zadržao i u drugom setu gdje je odmah u prvom gemu napravio brejk i stigao u prednost koju je do kraja drugog seta bez ikakvih problema sačuvao i rezultatom 6:2 u gemovima, odnosno 2:0 u setovima stiže do nove ATP titule.

Roger Federer će u ponedjeljak i zvanično postati najstariji teniser na prvom mjestu ATP liste. Na prvu poziciju vraća se nakon više od pet godina, a prvi put došao je na to mjesto prije 14 godina.