PlayStation: Vraća se legendarni zmaj Spyro

Share

Kako prenosi portal Kotaku, nakon veoma uspješnog remastera originalnih Crash igrica u vidu trilogije Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, sada u Activisionu rade na povrtaku još jedne legendarne igre – Spyro the Dragon!

Prema izvorima bliskim ovoj velikoj izdavačkoj kući, najava za remasterovanu verziju bi mogla da stigne već u martu, a sama igra bi se pojavila negdje krajem ove godine pod imenom “Spyro the Dragon Trilogy Remaster”.

Kao što se može predpostaviti iz naslova, igra će baš kao i Crash remaster, biti trilogija spojena u jedno i uključuje igre Spyro the Dragon, Ripto’s Rage! i Year of the Dragon.

Kao i kod Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, i ovdje se može očekivati mnogo promjena, kao što su nove teksture, animacije, HD muzika, HD modeli. Sigurno će igra biti napravljena ponovo iz korijena, ali tako da u potpunosti kopira originalni duh starih originala.

Spyro the Dragon se prvi put pojavio za Sony PlayStation prije tačno 20 godina, odnosno 1998. godine, a ova trilogija bi trebalo da izađe za PlayStation 4 i PS4 pro.