Metacritic: Najbolje igre 2017. godine dolaze iz Bethesda

Share

Ove sedmice web stranica Metacritic objavila je statističke podatke o najuspješnijim gaming izdavačima za prethodnu godinu iz kojih se primijeti da je Bethesda imala najbolje igre 2017. godine.

Američka internetska stranica Metacritic, koja okuplja ocjene odnosno recenzije profesionalnih kritičara na jednome mjestu, nedavno je objavila standardni godišnji izvještaj koji se odnosi na najbolje izdavače u prethodnoj godini. Kako bi se potvrdilo ko je bio najuspješniji u obzir se uzimao prosječan Metascore, postotak izvrsnih (90+), dobrih (75+) te loših naslova (49 i manje).

Prema tim podatcima i ostalim faktorima, američka izdavačka kuća Bethesda Softworks, koju mnogi znaju po The Elder Scrolls i Fallout videoigrama, završila je prvom mjestu, odnosno proglašena je najboljim izdavačem u 2017. godini.

Kroz ponudu od ukupno 23 naslova Bethesda je uspjela ostvariti prosječan Metascore od 79,9 dok je japanska tvrtka Nintendo sa velikim hitovima poput Super Maria i Zelde završila na drugom mjestu.

Bethesdine igre poput Preyja, The Evil Within 2, Wolfensteina 2, zasebne ekspanzije Dishonored: Death of the Outsider sve su priznati naslovi, ali i pored toga nisu postigli komercijalan uspijeh.

Što se tiče ostalih izdavača, Ubisoft, koji stoji na šestom, i Activision Blizzard, koji je zauzeo poziciju na četvrtom mjestu, popravili su se u usporedbi s prošlom godinom, dok su Square Enix i Sony malo zakazali pa su se spali na sedmo odnosno osmo mjesto na listi.

Electronic Arts ove godine nije zadovoljio kriterije prema kojima treba izdati minimalno 12 naslova u jednoj godini, tako da se ne nalazi na ovoj listi.