Barcelona: “Nou Camp” odlazi u prošlost

Share

Legendarni Nou Camp je stadion Barcelone još od 1957. godine, ali Barcelona planira jednu drastičnu promjenu. Naime, u okviru planova renoviranja čitavog Barcinog “kampa”, planira se i promjena imena stadiona.

Klub je potvrdio da traju pregovori o prodaji prava na naziv stadiona, pa je vrlo vjerovatno da će kompanija koja osigura prava promijeniti ime Nou Campa.

Kako su poručili iz Barcelone trenutano se pregovara sa dvije ili tri kompanije, a navodno su prava na ime stadiona procijenjena na više od 280 miliona eura.

Prodaja prava na ime Nou Campa je dio puno većeg plana Barcelone. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu želi potpuno modernizovati stadion, ali i područje oko stadiona što bi trebalo koštati nešto manje od 560 miliona eura.

“Beko je zadnji sponzor sa kojim smo produžili saradnju, a sljedeći korak su prava na naziv našeg stadiona. Projekat Espai Barca podrazumjeva renoviranje stadiona, ali ne samo stadiona, nego i čitavog dijela grada u kojem se on nalazi, tako da ćemo dobiti i novu arenu. Trenutno se pregovara sa dvije ili tri kompanije. Partner kojeg izaberemo će nam najvjerovatnije donijeti pola potrebnih sredstava za realizaciju ovog projekta”, poručio je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, pa dodao:

“Jedan od naših ciljeva je i da klub svake godine zarađuje novac, zato što ga želimo uložiti u nove igrače i nekretnine”.